Park prirode Zlatibor - Opremanje lokaliteta mobilijarom 

29 Maj 2022  /  Izvor: Zlatiborpress

1

Aktivnosti Parka prirode Zlatibor: Opremanje lokaliteta mobilijarom 
Planina Zlatibor kao zaštićeno područje može se prilagoditi svakom ukusu, pa se zato koristi u turističke, rekreativne, naučno-istraživačeke i druge svrhe. Zaposleni u Parku prirode „Zlatibor“ staraju se za to da posetiocima ove planine skrenu pažnju na bogatstvo i lepotu prirode, na obavezne kodekse koji se moraju ispoštovati, ali i da im učine okruženje ugodnim za boravak i uživanje u tim lepotama.

Park prirode Zlatibor na mnogo načina brine kako o zaštiti same prirode, njenom bogatom i raznolikom biljnom i životinjskom svetu, tako i o samom izgledu pojedinih lokacija koje posećuju domaći i strani turisti. Tako je i u okolini gostiljskog vodopada izrađen i postavljen raznovrstan mobilijar.

„Mi svake godine ulažemo u gostiljski vodopad da bi opremili prostor i pružili što više sadržaja za odmor svim posetiocima kojih ima zaista puno na ovom lokalitetu“,     kaže Boško Šopalović, upravnik Parka prirode „Zlatibor“ i dodaje: „Što se tiče mobilijara koji imamo ovde, najviše imamo klupa i stolova, nadstrešnice, samostalne klupe za sedenje, kante za otpatke, putokaze i table. To su rekviziti iz proizvodnog programa Šumskog gazdinstva Užice-Radne jedinice obrade drveta iz Kremana, koje možete videti usput i oko nas. To ćemo nastaviti da radimo i dalje, sve u dogovoru sa TU Gostilje. Inače, u održavanju higijene i prostora imamo pomoć od KJP „Zlatibor“ . Od ostalih aktivnosti predviđen je rad na sadnji sadnica, hortikulturnih i drugih, kako bi se ulepšao prostor pojedinih lokaliteta".

Na sličan način uređene su pojedine lokacije u Semegnjevu, na Vodicama, Ribnici i na drugim manjim ili većim izletištima u okviru Parka prirode. Nadležni i zaposleni u ovom parku trude se da se oni koji posećuju ova mesta osećaju ugodno, ali i pozvano da ispoštuju lepote u kojima uživaju, ostavljajući ih uredne za goste koji nakon njih dolaze.
 

Kulturni centar Zlatibor
ZLATIBORPRESS
Mirjana Ranković Luković
 

Javni sektor Privredne aktivnosti Ulepšavanje Opština Čajetina, Zlatibor