Paraatletičar sa Zlatibora Aleksandar Radišić osvojio je bronzu u bacanju čunja na otvorenom prvenstvu Hrvatske

27 April 2023  /  Izvor: Zlatiborpress

1

Paraatletičar sa Zlatibora Aleksandar Radišić osvojio je bronzu u bacanju čunja na otvorenom prvenstvu Hrvatske, što mu je prvo takmičenje u godini Svetskog prvenstva u Parizu koje mu je glavni cilj. Radišić nastavlja sa treninzima kako bi u francuskoj prestonici došao do neke od medalja i time se plasirao na Paraolimpijske igre.
Aleksandar Radišić je u Hrvatskoj najpre odradio desetodnevne pripreme u Medulinu, a potom je na otvorenom prvenstvu u Puli bacio čunj na daljinu od 31,07 metara što je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mesta.

„Sam rezultat u Puli je ispod mog ličnog rekorda ali smo zadovoljni sa osvojenom medaljom i to je samo neki znak da smo na pravom putu. Gradimo dobru formu kako idemo ka Svetskom prvenstvu u Parizu u julu kada ćemo dati sve od sebe da poboljšamo lični rekord i da dođemo do pobedničkog postolja“, kaže čajetinski sportista i dodaje da su zimska pauza i pripreme za novu sezonu prošle turbulentno zbog preblema sa povredama pa je uloženo dosta rada da se forma povrati. Radišić trenutno uz kontrolu trenera Ivane Zuber radi u teretani hotela Olimp, a na Zlatiboru će i nastaviti treninge za Pariz uz mogućnost odlaska na pripreme sa reprezentacijom Srbije.

Glavna ambicija Radišićevog tima je da se ostvari plasman na Paraolimpijske igre koje će naredne godine biti održane takođe u Parizu, a u tome mu najviše pomažu sponzori Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Gold gondola Zlatibor, TRK Zlatibor, skijaški centar Gold mauntin kao i Fizio Zlatibor čiji fizioterapeuti su imali veliku ulogu na Radišićevom oporavku.  

Pre Svetskog prvenstva koje se od 8-17. jula održava u Parizu, pred jednim od najboljih srpskih paraatletičara je prvenstvo Srbije koje je na programu 20. i 21. maja. u Kruševcu. Osim što će biti bodovano za svetsku rang listu, državno prvenstvo će biti i poslednja provera pred najveću svetsku smotru paraatletičara.

Sport & rekreacija Takmičenje Sport Opština Čajetina, Zlatibor