Paraatletičar Aleksandar Radišić osvojio zlato u bacanju čunja na prvenstvu Srbije

21 Jun 2022  /  Izvor: Zlatiborpress

1

Zlato za Aleksandra Radišića na Prvenstvu Srbije
Paraatletičar sa Zlatibora Aleksandar Radišić osvojio je zlato u bacanju čunja na prvenstvu Srbije održanom minulog vikenda u Kruševcu sa rezultatom 30,98m.
Za Radišića je ovo drugo zlato ove sezone, ali nije uspeo da napravi novi lični rekord na šta su uticali i uslovi na borilištu, a prvo mesto osvojio je u konkureciji najboljih srpskih takmičara i bacača iz inostranstva.

„Stavili smo pik na ovo takmičenje i išli smo da oborimo lični rekord, ali ovo je bilo jedno od onih takmičenja gde moja spremnost i forma nisu toliko uticale u odnosu na druge faktore koji utiču na ovu paraatletsku disciplinu. Mi zavisimo od lepka koji koristim da bih mogao da bacim samu spravu. Na takmičenju je duvao jak vetar koji nije išao u moju korist, ali to su faktori na koje ne možemo da utičemo. Zadovoljan sam izuzetno rezultatom,“

rekao je čajetinski sportista koji nastavlja sezonu takmičenjem u Češkoj, u Ostravi, od 7. do 10. jula gde će cilj ponovo biti poboljšanje ličnog rekorda od 31,23m. Da podsetimo, Radišić je ovaj rezultat ostvario u aprilu na otvorenom prvenstvu Hrvatske u Puli što je u tom momentu bio najbolji rezultat na svetu.

„Sezona je odlično počela jer smo posle Evropskog prvenstva napravili malu pauzu i nastavili sezonu. Tako smo nadogradili formu koja je bila odlična prošle godine i sa još jačim tempom se spremali za ovu godinu kada je trebalo da se održi Svetsko prvenstvo. Nažalost, ono je otkazano ali smo nastavili i imali kontinuitet kao da imamo veliko takmičenje.“

Radišić će u 2022. godini učestvovati i na Ivasovim igrama u Portugalu a sve je podređeno Svetskom prvenstvu u Parizu koje će se održati sledeće godine, kao i Paraolimpijskim igrama čiji će domaćin 2024. takođe biti francuska prestonica.

„Moje lično mišljenje je da je najbitniji kontinuitet. Ako prođe bez nekih povreda i bolesti koje mogu mnogo da te vrate unazad, smatram da ću na svim velikim takmičenjima, Svetskom i Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama imati velike šanse za jednu od tri medalje,“ zaključuje Aleksandar Radišić, trenutno drugoplasirani paraatletičar sveta u bacanju čunja na svetskoj rang listi.
 

Sport & rekreacija Takmičenje Opština Čajetina, Zlatibor