PAMTIM ZLATIBOR Digitalizacija kulturne baštine Zlatibora - Kuća za pamćenje

9 Oktobar 2014  /  Izvor: Kuća za pamćenje
Datum:

Radionica PAMTIM ZLATIBOR, biće održana 10.10.2014. u 13 časova u obrazovnoj radionici Muzeja na otvorenom Staro selo Sirogojno. Okupiće turističke radnike zlatiborskog kraja, predstavnike civilnog društva i studente arhitektonskog fakulteta na master studijama sa koordinatorima iz Beograda.

Moderator radionice Dr Nikola Krstović, viši kustos Muzeja, prezentovaće rezultate i preporuke projekta Digitalizacija kulturne baštine Zlatibora - Kuća za pamćenje / www.pamtimzlatibor.com /.

Izuzev podizanja svesti, nivoa znanja i informisanosti, svrha digitalizacije je i inspirisanje pojedinaca i grupa iz lokalne zajednice na proaktivan pristup i doprinos istraživanju i razvoju digitalizovanog sadržaja. Svrha projekta je i deelitizacija i demokratizacija kulturnog nasleđa, međugeneracijski i socijalni dijalog u cilju promocije graditeljske baštine i ideje digitalizacije baštinskog korpusa.  

Radionice su koncipirane tako da popularišu proces digitalizacije i značaj kulturne baštine i graditeljskog nasleđa u svrhe razvoja volonterizma, jačanja turističkih kapaciteta (stručna vođenja kroz šetnje, npr.), organizacije programa u oblasti kreativnih industrija.

Naredna predavanja koja će biti održana 23. okrobra sa početkom u 18.30. u Tempus sali Filozofskog fakulteta imaće pre svega za cilj animiranje stručne i naučne javnosti da se uključi u evaluacioni i korektivni proces.   

Projekat realizuje UG Zlatiborski krug uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Obaveštenja