Otvoren konkurs za najbolje turističko selo 2022.

13 April 2022  /  Izvor: Ministarstvo turizma

1

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić uputila je danas poziv svim lokalnim samoupravama da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Matić je istakla da će, imajući u vidu da je prethodna godina bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, i ove godine nastojati da svet prepozna atrakcije ruralnih destinacija u Srbiji koje na najbolji način oslikavaju autentičnost kulture u Srbiji.

Matić je navela da se ovim konkursom podstiče razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela u nameri da se identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i uslovima konkursa nalaze se na LINKU.

Turizam Takmičenje Opština Čajetina, Zlatibor