Otvaranje ski sezone na Torniku

17 Decembar 2016  /  Izvor: Skijališta Srbije

1

Od ponedeljka, 19. decembra Ski centar Tornik na Zlatiboru počinje sa radom za skijaše i bordere. Za prvo ovogodišnje skijanje na zlatiborskom skijalištu pripremljene su staze Tornik i Čigota. Na stazama ima do 30 centimetara utabanog snega, a ljubiteljima zimskih sportova će prevoziti šestosedna žičara. Skijašima početnicima i najmlađima će na raspolaganju biti i ski poligon, kao i bob na šinama i tjubing staza.

Od ponedeljka do srede na Torniku će važiti popust od 50 posto na cenu karata, od poludnevne do trodnevne.

Zvanična manifestacija Ski opening na ovom skijalištu planirana je za 22. decembra u 12 časova, kada će prva dva dana skijanje za posetioce ove planine biti besplatni, a nakon toga će za preostala dva dana, u subotu i nedelju važiti popust od 70 posto.

Radno vreme centra je od 9 do 16 časova.

Nakon Kopaonika i Stare planine, puštanjem u rad ski centra Tornik, sva tri skijališta su otvorena za skijaše i bordere i pre zvaničnog otvaranja skijaške sezone. Skijališta Srbije su uložila velike napore da i pored nedostatka prirodnog snega, pripreme staze u sva tri ski centra i time otvore sezonu skijanja nedelju dana ranije. Sistemi za veštačko osnežavanje rade punim kapacitetom kako bi se osnežile i preostale staze i što pre prirpemile za skijaše i bordere.

Sport & rekreacija Obaveštenja Skijanje Opština Čajetina