Otvaranje renovirane teretane Specijalne bolnice Čigota

20 Mart 2014  /  Izvor: Specijalna bolnica Čigota
Datum:

1

U okviru prekograničnog projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekogranicnom području Bosna i Hercegovina - Srbija (CROSS SPA), organizuje se otvaranje projektom renovirane teretane Specijalne bolnice Čigota i najava novih programa zdravstvenog turizma koji se u toku projekta Cross Spa uvode u turističku ponudu.

Prezentacija će se održati u prostorijama Specijalne bolnice Čigota na Zlatiboru, 26. marta 2014. godine sa početkom u 12 časova.

Cilj renoviranja teretane Specijalne bolnice Čigota jeste doprinos unapređenju infrastrukture zdravstvenog turizma prekograničnog područja. Nabavljena i postavljena oprema je prilagođena potrebama korisnika zdravstvenih programa Čigota i Čigotica, a pored ove, primarne funkcije, sprave mogu koristiti i svi ostali zainteresovani korisnici postojećih i novih zdravstvenih programa ove ustanove.

Prekogranični projekat CROSS SPA finansira Evropska unija, a realizuju Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica i Fondacija za lokalnu demokratiju iz Sarajeva u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA. Cilj projekta je da se ojača regionalna saradnja i održivi ekonomski razvoj prekograničnog područja kroz uspostavljanje zajedničke turističke ponude u segmentu zdravstvenog turizma.

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor