Osnovano Udruženje turističke privrede "Zlatibor"

21 Novembar 2013

Na inicijativu Turističke organizacije „Zlatibor“ u sredu, 20. novembra 2013. godine održana je osnivačka Skupština na kojoj je osnovano Udruženje turističke privrede „Zlatibor“.

Skupština je održana u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru i na njoj je prisustvovao veliki broj predstavnika hotela, odmarališta, vila i izdavaoca privatnog smeštaja.

Udruženje turističke privrede „Zlatibor“ osnovano je radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja turizma i podizanja kvaliteta i proširenja asortimana ukupne turističke ponude Zlatibora, u cilju pružanja kvalitetne i savremene turističke usluge svim posetiocima Zlatibora.

Udruženje će pored unapređenja ukupne turističke ponude Zlatibora i svih usluga u okviru ove ponude, raditi i na edukaciji svih pružalaca turističkih usluga, unapređenja zaštite životne sredine, zajedničkim aktivnostima na promociji turizma, unapređenju komunalne i saobraćajne infrastrukture, ulične rasvete, turističke signalizacije, prostornog planiranja i izgradnje hotelskih i ugostiteljskih objekata, unapređenje partnerstva privatnog i javnog sektora.

Za predsednika Upravnog odbora Udruženja izabran je generalni direktor hotela „Palisad“ Vojislav Janić, koji će istovremeno biti i zastupnik Udruženja. Za potpredsednika  Upravnog odbora izabran je Vladimir Smiljanić, direktor Dunav turista. Predsednik Skupštine je dr Aleksandar Simić, direktor Specijalne bolnice Zlatibor - Čigota.

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor