Osmi teniski turnir "Zlatibor open"

5 Septembar 2018  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Osmo izdanje teniskog turnira „Zlatibor open“ (kategorije ITF Future) održaće se ove sedmice na terenima TK „Zlatibor springs“. Dešavanja ovogodišnjeg fjučersa započela su već proteklog vikenda kvalifikacijama učesnika, dok će u periodu od 04. do 09. septembra biti takmičarski dani. Ovaj turnir jedan je od malobrojnih fjučersa koji se u 2018. održavaju u Srbiji, a nagradni fond mu je 15 000 dolara i svojevrsna je atrakcija i raritet u ponudi zlatne planine.

Prošle godine pobednik u singlu bio je Nino Serdarušić (Hrvatska), koji je u finalu savladao Argentinca, Manuela Penju Lopeza sa 6-2, 6-3. U dubl konkurenciji trijumfovala je srpsko-hrvatska kombinacija Darko Jandrić/Ivan Sabanov, koji su u finalu sa 2-0 savladali australijski par Bili/Babanin. Jandrić i ove godine nastupa, ali u dublu sa Goranom Markovićem (2. nosioci).

Takođe, i ove godine na turniru učestvuju takmičari iz dalekih zemalja. Uz tenisere iz Srbije, tu su i učesnici iz Mađarske, Makedonije, Češke, ali i iz Meksika, Brazila, Australije, Irana, Indije, Japana…

Plasman u glavni žreb iz kvalifikacija izborili su: Boris Butulija, Miloš Vuković, Pavle Daljev (Srbija), Stefan Micov, Šendrit Deari (Makedonija), Danijel Kin (Mađarska), Tomas Bosančić i Stefan Skadarka (Australija), a pobedniku sledi pored dela nagradnog fonda i 18 ATP poena.

Suorganizatori i pokrovitelji ovog, kao i predhodnih „Zlatibor open“ turnira su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, TK „Zlatibor springs" i Teniski savez Srbije.

Sport & rekreacija Takmičenje Tenis Opština Čajetina, Zlatibor