Opštini Čajetina dodeljeno priznanje "Zlatni ključ"

13 Oktobar 2015  /  Izvor: TO Zlatibor

1

U Novom Sadu održan je četvrti Dunavski biznis forum, koji je okupio privrednike i predstavnike opština iz 14 zemalja iz oblasti privrede, ekonomije na kojem su predstavljena dostignuća u infrastrukturnim projektima koji su značajni kako za lokalne samouprave, tako i region. U okviru ovog foruma Opštini Čajetina dodeljen je „Zlatni ključ“ za unapređenje realizovanih projekata u infrastrukturi, u prethodnom periodu i kvalitetnim projektima koji su u početnoj fazi realizacije.

Ispred Opštine Čajetina nagradu je primio Arsen Đurić, a nagradu je uručio Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Arsen Đurić je primajući nagradu izrazio zadovoljstvo što je prepoznat trud i rad Opštine Čajetina i rekao da ova nagrada puno znači, predstavlja podsticaj za neki budući rad, ali svakako predstavlja i obavezu da u narednom periodu radimo još bolje i kvalitetnije nego do sada.

Dunavski biznis forum svojim sadržajima - sa devet panela i konferencija, dodelom priznanja, ispunio je tri dana rada, a predavanja su održavana u sali Skupštine AP Vojvodine i Rektoratu novosadskog Univerziteta.

U okviru VII panela, čija tema je bila Nova javna uprava i projekti budućnosti, Arsen Đurić je predstavio projekte čija je realizacija počela ili je u planu. Prisutnima je predstavio projekat izgradnje gondole, izgradnju akva parka po modelu javnog-privatnog partnerstva, izgradnju sportskog aerodroma, uvođenje aerodroma Ponikve u funkciju, uređenje ski centra Obudovica i niz manjih projekata koji će biti realizovani u narednih nekoliko godina. On je govorio i o obnovljivim izvorima energije kao jednim od bitnih resursa kojima opština raspolaže i upravo zahvaljujući tim resursima planirana je izgradnja 24 mini hidroelektrane, od kojih je jedna izgrađena, a tri su u postupku gradnje. Takođe je istakao da opština Čajetina poseduje dobre potencijale za korišćenje energije vetra i solarne energije.

Osim razmene ideja i iskustava, ovakvi događaji su prilika da se ostvare kontakti sa predstavnicima drugih regija kako bi se unapredila poslovna i regionalna saradnja. Pa je tako sa predstavnikom Privredne komore Riječke županije dogovoren i zajednički sastanak na kojem će biti reči o učešću u jednom zajedničkom projektu vezanom za izgradnju aerodroma.

Organizatori i domaćini četvrtog Dunavskog biznis foruma su Media Invent, Univerzitet Novi Sad, BSC-Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju i Institut evropskih regiona iz Salzburga, pod pokoviteljstvom Pokrajinske vlade.

Kultura & tradicija Promocija