Opština Čajetina: Popusti za legalizaciju stambenih objekata i do 50%

3 April 2015  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Odbornici SO Čajetina usvojili su danas predlog odluke o dopuni odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, po kojoj se za gotovinsko plaćanje odobrava popust od 30%, umesto dosadašnjih 20%.

Usvojen je i predlog odluke o utvrđivanju naknade u postupcima legalizacije objekata, kojom su predviđeni koeficijenti za zone. Po ovoj odluci, odobrava se popust za gotovinsko plaćanje u iznosu od 20%, kao i određeni popusti za legalizaciju stambenih objekata i to: za stambene objekte do 100 kvadrata popust je 50%, do 150 kvadrata - 40% i do 200 kvadarata stambenog objekta - 30% popusta. Međutim, stambeni objekti izgrađeni u ekstra zoni na Zlatiboru ne podležu ostvarivanju prava na popuste.

Na današnjoj skupštini uvojeni su i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2014. godinu Turističke organizacije Zlatibor, Centra za socijalni rad Čajetina, predškolske ustanove „Radost“ Čajetina i biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ Čajetina. Data je saglasnost na izmene finansijskog plana „Zlatiborskog eko - agrara“ za 2015. godinu i na Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Čajetina. Tako je za ovu godinu u „Eko agraru“ planirano oko 17 miliona dinara za poljoprivredu, ali i još 5 miliona za proizvodnju jagodičastog voća, koji su dobijeni od švajcarske vladine organizacije.

Takođe, odbornici su doneli i zaključak da će Turistička organizacija Zlatibor, zajedno sa opštinom Čajetina, biti nosilac izgradnje gondole na Zlatibor.

Privreda & usluge Obaveštenja Opština Čajetina, Čajetina