Opština Čajetina plaća 65% cene prevoza srednjoškolcima

2 Septembar 2019  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs

1

Prema rečima prosvetnog inspektora Miroslava Đokića, škole na teritoriji opštine Čajetina spremno dočekuju đake u školskoj godini 2019/20.

Sve škole su preduzele mere, vrši se krečenje, nabavljaju se učila, oprema… U prethodnoj godini radile su se rekonstrukcije škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini i škole „Milivoje Borović“, izdvojeno odeljenje Šljivovica, koje su dobile novi izgled i u iuzetno su dobrom stanju. U planu je i priprema za radove na školama u Sirogojnu i Zlatiboru:

„Pripremljena je dokumentacija za rekonstrukciju osnovne škole „Savo Jovanović Sirogojno“ i izgradnju fiskulturne sale. U pitanju je jedna velika investicija i radi se u saradnji sa kancelarijom za javna ulaganja i nadamo se da ćemo u narednih dva meseca potpisati ugovor, nakon čega sledi tender. Ono što nedostaje školi „Dimitrije Tucović“ na Zlatiboru je fiskulturna sala koja je počela da se gradi 2008. godine i nije još uvek završena. Mislim da bi ovih dana trebalo da ponovo bude objavljen tender za izvođača radova i trebalo bi konačno u nekom narednom periodu da  ta sala bude završena,“
smatra prosvetni inspektor u opštini Čajetina. Sve škole su nabavile energente, spremne su za grejnu sezonu, a opština je ponovo ugovorila prevoz učenika sa preduzećem Gaga.

„Ostaju sve one relacije koje su bile i u prošloj godini i ostaju sve one pogodnosti za učenike. Besplatan je prevoz za vukovce, decu iz materijalno ugroženih porodica i izbeglice. Što se tiče prevoza srednjoškolaca, opština plaća 65%, a roditelji 45% od cene karte“, kaže Đokić i dodaje da je u Čajetini ostao isti broj škola:

„Broj prvaka se blago povećao i to na Zlatiboru i u Čajetini. Prošle godine smo imali 65 prvaka u OŠ „Dimitrije Tucović“, a ove godine 87 u sve tri škole: Čajetina, Zlatibor i Jablanica. To je fino povećanje, a škole „Savo Jovanović Sirogojno“ i „Milivoje Borović“ su zadržale broj prvaka. Nemamo nekih velikih promena što se tiče broja učenika. Srednja škola je upisala sva planirana odeljenja i imaju sve profile koje su planirali i što im je Ministarstvo odoborilo“, rekao je Miroslav Đokić i poželeo srećan početak školske godine svim učenicima i nastavnicima.

Školska godina počinje 2. septembra, a završava se 12. juna za osnovnu školu, a 19. juna za srednju. Novina je da ove godine neće biti novembarskog raspusta. Prvi deo raspusta počinje 30. decembra i završava se 7. januara, a drugi deo raspusta počinje 1. februara i traje do 17. februara.
 

Javni sektor Promocija Opština Čajetina