Opština Čajetina domaćin 4. Vatrogasnog festivala Zlatibor 2016.

8 Jul 2016  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum: -

1

Opština Čajetina domaćin je 4. Vatrogasnog festivala i Državnog kvalifikacionog takmičenjenja u vatrogastvu, koji počinje 4. jula i trajaće do nedelje 10. jula na Zlatiboru.

Ova svojevrsna smotra vatrogasaca organizuje se u cilju adekvatnog osposobljavanja i stručnog usavršavanja pripadnika vatrogasnih jedinica kroz pripreme i održavanje vatrogasnih takmičenja. Vatrogasni savez Srbije je u prethodnom periodu preduzeo niz aktivnosti koje imaju za cilj da se nivo organizacije i sprovođenja vatrogasnih takmičenja podigne na viši nivo kao i da se na takmičenjima ostvare što bolji rezultati.

Snage će odmeriti preko 100 ekipa u svim kategorijama (podmladak, juniori i seniori), a najbolji po klasama i kategorijama ostvariće pravo učešća na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi koja se održava u Austriji 2017. godine.

Veliku podršku u tehničkom i organizacionom smislu pružila je opština Čajetina, DVD iz Čajetine, JP „Kulturno sportski centar“ Čajetina, TO „Zlatibor“ kao i druga javna preduzeća i ustanove sa područja Opštine.

Festival će svečano biti otvoren u subotu, u 8 časova na Kraljevom trgu, nakon čega će uslediti takmičenje ekipa podmlatka i juniora, dok je nedelja rezervisana za nadmetanje seniora.


Privreda & usluge Festival Opština Čajetina, Zlatibor