Opština Čajetina dobila sredstva za opremanje Omladinskog kluba

16 April 2015  /  Izvor: Ministarstvo omladine i sporta, Opština Čajetina

1

U 35 gradova i opština širom Srbije i ove godine će uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, biti realizovani projekti namenjeni zapošljavanju mladih i omladinskom preduzetništvu, unapređenju zdravlja i bezbednosti mladih, stvaranju uslova za kvaliteno provođenje slobodnog vremena i upražnjavanje zdravih stilova života, participaciji i aktivizmu mladih.

Putem konkursa koji je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Opština Čajetina je dobila sredstva u iznosu od 1.188.000,00 dinara za opremanje Omladinskog kluba u saradnji sa Kancelarijom za mlade Čajetina.

Sredstva će, po projektu, pored opremanja biti utrošena i na edukaciju mladih i zapošljavanje lica koje će biti na usluzi mladima sa teritorije opštine Čajetina.

Prema ministrovim rečima, drugi važan segment predstavlja podrška kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih, i u te svrhe će u 12 gradova širom zemlje, od Despotovca, preko Čajetine, do Sombora, biti opremljeni omladinski klubovi i kancelarije za mlade. „Na ovo se, svakako, nadovezuje i rekreacija, kao neizostavan razvojni faktor života svakog mladog čoveka, a projekti namenjeni izgradnji otvorenih prostora za rekreativne sadržaje, biciklističkih staza i slično, biće realizovani u devet gradova. Po ovom konkursu, izdvajamo i sredstva za projekte namenjene promociji zdravih i bezbednih životnih stilova i prevenciju rizičnog ponašanja mladih“, kazao je ministar Udovičić.
 

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Čajetina