Opremljen vrtić "Bambi" iz donacije fondacije "Novak Đoković"

6 Jun 2017  /  Izvor: Užička nedelja

Predstavnici Novak Đoković fondacije, grada Užica i Predškolske ustanove „Užice”, danas su svečano otvorili kompletno opremljeno igralište za decu u vrtiću „Bambi”. U adaptaciju igrališta fondacija je uložila 2.305.875 dinara.

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka „Novak Đoković“ fondacije, osvrnula se na dosadašnje rezultate i sjajnu saradnju na projektu.
- U okviru konkursa iz 2015. fondacija je do sada opremila četiri igrališta u Srbiji, ovo je peto po redu, čime je više od 1.000 mališana dobilo nova mesta za svakodnevno igranje. U planu je opremanje vrtića mobilijarima u još tri grada. - izjavila je Džudža Jakovljević.

Direktorka PU „Užice“ Veselinka Jovanović zahvalila se na donaciji i istakla da je ovo „Bambi“ najveći vrtić u gradu, koji pohađa 380 mališana.
- Deca će, zajedno sa svojim vaspitačima, uživati u korišćenju ovog prostora i uvek se rado sećati ljudi koji su im to uživanje omogućili - izjavila je direktorka vrtića.

Zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić, istakao je da se svako ulaganje u bezbrižno dečje odrastanje višestruko vraća.
- Poklon od nekoga ko je porastao do zvezda ima još veću vrednost. Novak će nas uvek podsećati na onoga ko treba da bude uzor deci, ne samo na sportskom terenu, već i u humanim delima koje čoveka čine velikim. - rekao je Nešić.

Z. G.

Privreda & usluge Promocija Opština Užice, Užice