Open Downhill TORNIK 2015 Zlatibor Međunarodno biciklističko takmičenje

23 Jul 2015
Datum: -

Pozivamo sve zainteresovane posetioce da dođu na Zlatibor, skijalište Tornik dana 24-26 jula 2015. Gde će se održati međunarodno takmičenje u biciklističkom spustu tzv. downhill. Ova disciplina je najekstremniji vid biciklizma, gde takmičari u punoj brzini nizbrdo savladavaju krivine, prepreke, korenje i kamenje, uz spektakularne skokove. Novoizgrađena staza je ukupne dužine 2.3 km i veoma je zahtevna. Kvalifikacije i start trke je zakazan u nedelju u 13:30 časova. Očekuje se blizu 100 takmičara iz celog regijona. Po prvi put će domaći takmičari imati priliku da se dokažu na domaćem terenu, imajući u vidu da je ovo i promocija i zvanično otvaranje bajk parka Zlatibor, kao jedinstvenog ove vrste u okruženju. Svi posetioci će imati priliku da se bolje upoznaju sa ovim adrenalinskim sportom, po želji isprobaju biciklove koji su pravljeni isključivo za ovu namenu, zaštitnu opremu i sve ostalo što čini ovaj sport atraktivnim.

Takmičenje je otvorenog tipa i mogu da startuju svi, bez obzira na pol, nacionalnost i posedovanje licence. Za takmičare ispod 16 godina obavezno je prisustvo roditelja. Takmičenje će takođe biti bodovano za državno prvenstvo Srbije i po prvi put će domaći licencirani takmičari imati mogućnost za osvajanje UCI bodova i samim time steći pravo na učešće na svetskim i evropskim prvenstvima i kupovima. Pored DH staze, gde će biti takmičenje, postoje i druge dve staze od kojih je jedna enduro staza dužine 5km i air DH staza sa velikim skokovima.

Skijalište Tornik pored ovog nudi mnogo drugih sadržaja, kao što je bob na šinama, tjubing, panoramska vožnja žičarom, i stoga je to još jedan razlog da dođete i posetite nas.
Sportski pozdrav.

Open DH Tornik 2015 - Promo video
https://www.youtube.com/watch?v=ug4uya8DqSk

Predsednik Biciklističkog kluba Fullcontrol bike
Petar Grabež

064.1690593

Sport & rekreacija Takmičenje Provod i zabava Opština Čajetina