Olivera Jevtić šampionka Balkana

19 Mart 2018  /  Izvor: Infoera

Olivera Jevtić po treći put postala je prvakinja Balkana. Posle Podgorice i Zagreba, odbranila je titulu na Prvenstvu Balkana u maratonu održanom u Limasolu (Kipar).

Malo sam se pribojavala aklimatizacije, jer je Kipar okružen morem i vetrovima sa svih strana. Došla sam u Limasol direktno iz Kenije gde sam trenirala na 2.400 m, ali smo moj trener Slavko Kuzmanović i ja malo korigovali trening i zato sam sada presrećna. Osećala sam se dobro u trci, iako me je vetar ometao. Pobedila sam sa šest minuta prednosti ispred takmičarke iz Bugarske i Rumunije. Pored titule Prvaka Balkana bila sam i sveukupni pobednik i jedina sam od učesnika maratona ostvarila bonus za nagrade. To samo govori koliko su uslovi za dobar rezultat bili nepovoljni. Navešću primer da je temperatura na cilju bila 27 stepeni sa organskim vetorm koji je duvao 30 km/h, rekla je Olja.

- Presrećna sam što sam odbranila titulu i ovo je za mene dobra uvertira pred izazovima koji me u ovoj godini očekuju, pre svega Berlin i Evropsko prvenstvo. Zahvalila bih se Gradu Užicu i mom klubu Mladost, jer su verovali u mene i bili tu kada je bilo najteže.

Autor: Zorica Đoković

Sport & rekreacija Promocija Atletika