Okrugli sto - Procena uticaja i strateška procena uticaja na životnu sredinu u Srbiji

15 Maj 2014  /  Izvor: Centar za evropske politike
Datum:

1

Okrugli sto "Procena uticaja i strateška procena uticaja na životnu sredinu u Srbiji: deset godina posle“, održaće se u petak 16. maja 2014. godine u Gradskom razvojnom centru u Užicu, sa početkom u 12 časova.

Na okruglom stolu biće predstavljeni rezultati istraživanja o stanju implementacije zakonskih propisa u oblasti procene uticaja i strateške procene uticaja na životnu sredinu, usvojenih 2004. godine. Cilj okruglog stola je da pokrene diskusiju sa zainteresovanim stranama na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou o stanju implementacije ovih propisa, a posebno iz ugla učešća zainteresovane javnosti u ovim postupcima. Doprinosi učesnika na okruglom stolu biće uzeti u obzir prilikom finalizacije studije koja će biti objavljena i kojom će biti završen istraživački deo projektnih aktivnosti.

Okrugli sto se organizuje u okviru projekta "Misli-delaj-utiči: Obezbeđivanje poboljšane implementacije EU direktiva o proceni uticaja na životnu sredinu u Srbiji" (Think-Act-Impact). Projekat zajednički realizuju Centar za evropske politike iz Beograda, Ekološki centar "Stanište" iz Vršca i Udruženje Srbija u pokretu iz Beograda, a koji je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.

Petak 16. maj 2014 godine
Mesto: Gradski razvojni centar, ulica Petra Ćelovića, Užice

Agenda:

11:30h-12:00h - Registracija učesnika
12:00h-12:20h - Uvodna obraćanja: Predstavnik konzorcijuma OCD, projekat "Misli-Delaj-Utiči"
12:20h-13:00h - Predstavljanje ključnih rezultata istraživanja: Trenutno stanje implementacije procene uticaja i strateške procene uticaja u Srbiji
   - Stefan Šipka, Centar za evropske politike, istraživač
   - Miloš Đinđić, Centar za evropske politike, istraživač
13:00h-14:00h - Otvorena diskusija: Kako do bolje implementacije?
   Moderator: Stefan Šipka, Centar za evropske politike
14:00h-14:30h - Koktel

Privreda & usluge Obaveštenja Opština Užice, Užice