Održano predavanje "Zdravo srce u trećem dobu"

31 Oktobar 2013

1

U utorak, 29. oktobra, u sali biblioteke u Čajetini, održano je predavanje o važnosti prevencije i očuvanja zdravlja za pripadnike starije populacije.

Predavač, doktor Nenad Crnčević, specijalista interne medicine u specijalnoj bolinci Čigota, prisutnima je govorio o simptomima i uzrocima kardiovaskularnih bolesti, koje su najčešći pratilac starosti, o načinima lečenja i o novim metodama koje se u lečenju koriste. Naglašena je važnost pravilne ishrane u starosti, redovnih pregleda i zdravih navika.

Nakon izlaganja doktora Crnčevića, prisutni su imali priliku da mu postavljaju pitanja i da dobiju savete u vezi sa načinima kontrole i očuvanja zdravlja.

Predavanje je organizovano u saradnji udruženja Zlatiborski krug, biblioteke „Ljubiša R. Đenić” i biblioteke Specijalne bolnice Čigota, i deo je aktivnosti koje su usmerene na poboljšanje položaja i kvaliteta života starih osoba u Čajetini.

Među prisutnima su bili brojni članovi Udruženja penzionera Čajetine, sa kojim Zlatiborski krug ima odličnu saradnju, i predsednik Udruženja Slavko Pantović.

Zlatiborski krug u svom radu na poboljšanju položaja pripadnika socijalno osetljivih grupa, posebni značaj pridaje starim osobama i njihovim potrebama, a u procesu rešavanja tih potreba povezuje sve relevantne lokalne institucije i organizacije.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31, Čajetina
Phone: +381 63 85 79 935
E-mail: zkrug@open.telekom.rs

Javni sektor Predavanje Lečenje Opština Čajetina, Čajetina