Održano 6. vatrogasno takmičenje na Zlatiboru

12 Maj 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

U organizaciji Okružnog vatrogasnog saveza Zlatiborskog okruga Užice, u subotu  je održano VI vatrogasno takmičenje. Domaćin je bilo Dobrovoljno vatrogasno drušvo iz Čajetine. Na  takmičenju  su učestvovale četiri ekipe iz DVD Čajetina, po dva iz DVD Kosjerić i Bajina Bašta i sedam ekipa DVD Užice.

Oko 170 devojčica i dečaka uzrasta od 6 do 16 godina, bodreno velikim brojem navijača sa tribina, zdušno se trudilo da izvrši svoje zadatke.

"Prezadovoljni smo što je DVD Čajetina organizovalo takmičenje u svom mestu, uslovi su idealni", rekao je Radosav Bošković, predsednik OVS Zlatiborskog okruga.

"Sve ovo je u cilju popularizacije vatrogastva, jer deca od malih nogu uče da rukuju vatrogasnom opremom , kako bi u datom momentu mogli da reaguju u vanrednim situacijama, savetuju vršnjake, ali i roditelje , šta se sme, a šta ne sme radti".

Slavko Pantović, predsednik DVD Čajetina, je ispred organizatora izrazio zahvalnost, kako Opštini kao pokrovitelju, tako i Kulturno sportskom centru, koji je ustupio stadion Švajcarija, obezbedio ozvučenje i pomoć u ljudstvu. Pošto je takmičenje odlično proteklo, DVD Čajetina biće za dve godine domaćin republičkog vatrogasnog tamičenja.

U subotu su zlatnu medalju i pehar osvojila deca DVD Užice, drugi su bili takmičari iz Bajine Bašte, dok je treće mesto pripalo domaćinu.   
Ovo takmičenje inače bilo je i finalno kvalifikaciono takmičenje za državno takmičenje, koje će se održati u Kanjiži 4. jula.

Javni sektor Takmičenje Opština Čajetina, Zlatibor