Održana zlatiborska kosidba "Livada fest 2013."

29 Jul 2013  /  Izvor: Info centar TO Zlatibor

U nedelju 28. jula 2013. godine gosti i ljubitelji Zlatibora imali su priliku da se lepo provedu i zabave na dva mesta. Naime, na lokalitetu Borje u Ljubišu održana je u izvornom ambijentu, druga po redu zlatiborska kosidba ili popularno "Livada fest 2013.".

Na ovogodišnjoj kosidbi prisustvovao je veliki broj kosaca i ostalih takmičara kao i naravno veliki broj znatiželjnih gostiju koji su  zahvaljujući lepom vremenu, svoj boravak na Zlatiboru učinili još sadržajnijim. Vešti kosači su pokazali svoje veštine uz zvuke trubača i vekovima čuvane pesme "iz vika", pokazana je snaga u struganju brvana, najhrabriji pretrčavali brvno preko jezera, a u večernjim satima upriličeno je  narodno veselje ispod šatre i na otvorenom.

Za one koji su iskoristili vreme za večernju šetnju upriličen je koncert veterana KUD-a "Zlatibor" i njihovih kolega iz Bajine Bašte članovi KUD-a "Milenko Topalović". Gosti na Kraljevom trgu su uživali u prezentaciji narodnih igara i melodija i  uz gromoglasne aplauze pozdravili učesnike koncerta.

Priroda Zanimljivosti Opština Čajetina, Ljubiš