Održana revija sporta na Zlatiboru - "Šta treniras"

19 Avgust 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

U organizaciji Javnog preduzeća „Kulturno sportski centra Čajetina“, Sportskog saveza opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, juče je na Zlatibru održana akcija „Šta treniraš?“.

Ova akcija, uz prateći „Sajam sporta“, okupila je 19 klubova sa teritorije opštine Čajetina, a sve sa ciljem da decu sa područja naše opštine motiviše za rekreativno bavljenje sportom i da ih upozna sa značajem sporta i zdravog načina života.

Opština Čajetina svake godine iz budžeta izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta. Kako se naš budžet iz godine u godinu povećava, tako se i ta sredstva povećavaju. Za ovu godinu, za sport je izdvojeno 13,5 miliona dinara, dok će rebalansom budžeta, koji će biti u septembru, biti izdvojeno još 3 mililona“, istakao je Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina i dodao da opština Čajetina mnogo ulaže u sport i da je ponosna na svoje sportiste.

Rajović je najavio završetak radova na sportskoj sali u osnovnoj školi na Zlatiboru, a nakon okončanog postupka prodaje postojeće sportske hale, takođe na Zlatiboru, i njenog ponovnog vraćanja u funkciju, Zlatibor će imati sve potrebne uslove za privlačenje još većeg broja sportista iz celog sveta. Takođe, napravljena su još dva nova fudbalska terena sa pravom travom, a u planu je izgradnja još četiri takva terena, tako da će ih ukupno biti deset.

Čajetina je 18. opština u kojoj se ova akcija sprovodi, a po rečima prisutnih, veoma je posećena i dobro organizovana.

„Ove akcije su veoma dobre iz razloga što se na njima okuplja veoma veliki broj dece i klubova, a Sportski savez Srbije ovom prilikom deli i određene rekvizite, koji su potrebni i klubovima i nastavnicima u školama. Ovde se deca upoznaju sa sportom i imaju priliku da se odluče šta će trenirati. Sa nama je i Republički zavod za sport, koji ovom prilikom testira decu i procenjuje koje je dete za koji sport sposobno. Želim da naglasim da je ovo zaista dobra akcija, koja daje dobre rezultate“, istakao je Dane Korica, predstavnik Sportskog saveza Srbije.

Da je ova akcija prava stvar, svedoči i to što se „Koka-Kola“, pored niza akcija sličnog tipa koje je podržala uključila baš u nju, u vidu sponzora i promotera.

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor