Održana prva sednica Eko-odbora u novoj školskoj godini

29 Septembar 2014

1

U petak, 26.09.2014. godine, održana je prva sednica Eko-odbora za školsku 2014/2015. godinu. Formiranje Eko-odbora i redovni sastanci su jedan od sedam obaveznih koraka međunarodnog programa Eko-škole.

Podsećanja radi, osnovna škola "Dimitrije Tucović" je od septembra prošle godine u Programu međunarodne Eko-škole, tako da se i dalje nastavlja rad istom dinamikom. Veći broj članova Eko -odbora su i prošle godine bili članovi, ali je ipak došlo do  nekih promena, kao što je odlazak učenika osmog razreda i postavljanje novih na njihova mesta.

Takođe su novi članovi  roditelji, predstavnici institucija, organizacija, privrednika, a sve u cilju povezivanja škole sa lokalnom zajednicom, kako bi se rad škole učinio kvalitetnijim, a lokalna zajednica bila upućena u sve aktivnosti koje se realizuju u školi i van nje.

Na sednici su predstavljene sve aktivnosti koje su realizovane u prošloj školskoj godini, a bilo ih je mnogo. Postignuto je da se u brojne sadržaje zaštite životne sredine uključe svi subjekti koji se bave ovom temom, što je unapredilo kvalitet rada škole, a brojni mediji koji su objavljivali vesti su omogućili informisanje javnosti o svim aktivnostima.

Koordinatorka programa, mr Zorica Milosavljević je prisutnima predstavila predlog plana i programa Eko-škole koji je potrebno dopuniti sa novim predlozima i usvojiti na sledećoj sednici Eko-odbora koja je zakazana za sredinu oktobra.

Jagoda Jeremić, član Eko-odbora
e-mail: ostucovic@gmail.com
tel. 064.174.44.98

Promocija Edukacija Opština Čajetina, Čajetina