Održan sedmi "Letnji ulični erski kabare"

11 Avgust 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Biblioteka "Ljubiša R. Đenić" kao glavni organizator manifestacije "Letnji ulični erski kabare" i suorganizatori Turistička organizacija Zlatibor i JP Kulturno-sportski centar "Čajetina", su kao i u proteklih šest, i ove godine, ponudili na platou ispred Biblioteke u Čajetini 8. avgusta i na Kraljevom trgu na Zlatiboru 9. avgusta 2014. godine niz dešavanja ispunjenih šarmom, prefinjenošću i smehom.

Generalni pokrovitelji ove trodnevne manifestacije bili su Opština Čajetina i Ministarstvo kulture Republike Srbije koji su podržali deo ovog velikog dešavanja u okviru projekta "Erski humor" i na taj način pomogli u očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa sa najboljom namerom da i Čajetina stekne imidž prestižne turističke destinacije, a ujedno i laskavu titulu festvalskog grada.

Glumci Narodnog pozorišta iz Užica su u tri predstave prezentovali simpatičan koktel erskog humora praćen muzikom diksi ansambla Bid Bend.

Erski humor je istinska društvena i kulturna posebnost ljudi zlatiborske regije, a najpre se može definisati kao duboka narodna mudrost iskazana humorom. Erski humor je prepoznat kao deo kulturnog identiteta srpskog naroda i odlukom Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije od 18. juna 2012. godine, upisan je u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije pri Etnografskom muzeju u Beogradu.

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina