Održan 41. Sabor trubača na Zlatiboru

21 Jul 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Najbolji orkestar 41. sabora trubača na Zlatiboru je orkestar Ivana Jovanovića iz Užica.

Po oceni stručnog žirija, najbolji trubač je Radiša Vitezović iz Tubića, dok je žiri publike odlučio da zlatna truba pripadne Danijeli Veselinović iz Arilja.

Od ukupno devet orkestara, koliko se takmičilo na ovogodišnjem saboru, učešće na Saboru u Guči obezbedili su orkestri Ivana Jovanovića, Radiše Vitezovića, Dejana Jevđića, Danijele Veselinović i Marka Gligorijevića.

Po oceni stručnog žirija, najizvornije je muzicirao orkestar Marka Gligorijevića, dok je kolo najbolje odsvirao orkestar Milojka Đurića i Ljubivoja Dikovića iz Požege.

Najbolji tenorista je Milan Sretenović iz orkestra Branka Ostojića, najbolji basista je Nikola Šušić iz orkestra Dejana Jevđića, dok je za najboljeg bubnjara proglašen Milutin Negovanović iz orkestra Ivana Jovanovića.

U revijalnom delu ovogodišnjeg sabora trubača nastupio je Rade Jorović, u pratnji orkestra Radiše Vitezovića.

Organizator 41. Sabora trubača je JP "Kulturno sportski centar Čajetina", pod pokroviteljstvom SO Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Generalni sponzori ovogodišnjeg Sabora bili su apartmansko naselje "Zlatiborski konaci" i agencija "Zlatibor turs".

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor