Obuka volontera za rad sa korisnicima „Zračka“

11 Septembar 2017  /  Izvor: Vesna Belčević, UG Zlatiborski krug

U subotu, 11. septembra održana je prva radionica u okviru programa obuke volontera za rad sa korisnicima „Zračka“. Obuka je deo projekta ,,Unapređenje kvaliteta usluge Dnevnog boravka  za decu sa smetnjama u razvoju u opštini Čajetina“ koji udruženje Zlatiborski krug realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Učesnicima su na interesantan i zabavan način, kroz praktičan rad i igru predstavljene teme omladinski aktivizam i volonterizam i komunikacija.

Prema rečima Vesne Belčević, voditeljke programa obuke, učesnici - učenici 7. i 8. razreda osnovne škole „Dimitrije Tucović“ su bili maksimalno angažovani i raspoloženi da učestvuju u svim planiranim aktivnostima, a popunjeni evalucioni listovi pokazuju visok stepen zadovoljstva učesnika realizovanom radionicom.

Projektom je planirana još jedna radionica u programu obuke, nakon čega će se realizovati zajedničke kreativne i sportske radionice sa korisnicima „Zračka“.

Predsednica Zlatiborskog kruga i koordinatorka projekta, mr Zorica Milosavljević, izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odziva učenika na poziv da učestvuju u projektu i da se volonterski angažuju u radu sa decom sa smetnjama u razvoju u okviru Dnevnog boravka „Zračak“.

Privreda & usluge Promocija Edukacija Opština Čajetina, Čajetina