Obeleženo 128 godina postojanja Osnovne škole "Dimitrije Tucović"

15 Maj 2015  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Osnovna škola “Dimitrije Tucović“ u Čajetini proslavila je svoj 128. rođendan 13. maja 2015. godine.  Ove godine realizovan je niz različitih aktivnosti kojima su učenici pokazali svoja znanja i umenja zajedno sa svojim nastavnicima.

Svečanoj akademiji u Biblioteci „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini prisustvovali su nastavnici, roditelji i učenici. Za ovu priliku učenici izdvojenog odeljenja škole na Zlatiboru izveli su odlomak iz romana „Šešir profesora Koste Vujića“. Čuli su se zvuci gitare i harmonike, kao i pesme članova hora, na ruskom i engleskom jeziku.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima škole koje su realizovane u toku školske godine. Kroz prezentaciju prikazan je rad svih sekcija u školi, čime je pokazano da su učenici uspešni i u vannastavnim aktivnostima.

Na kraju se prisutnima obratila direktorka škole Milka Vasiljević, koja se zahvalila svima koji učestvuju u radu škole, i podelila je diplome učenicima nagrađenim na opštinskim i okružnim takmičenjima. Nagrađeno je 56 učenika na opštinskom nivou, 56 na okružnom, od čega se 10 učenika plasiralo na republička takmičenja.

Programu u Biblioteci prethodile su sportske aktivnosti na terenima u Čajetini, u kojima su učenici i nastavnici odmerili snage u košarci i fudbalu.

9. maja u izdvojenom odeljenju škole u Čajetini, u čajetinskom selu Jablanica priređen je program kojim je počelo obeležavanje Dana škole. Ovom skupu prisustvovali su meštani, nastavnici i učenici, direktorka, kao i rukovodstvo opštine Čajetina.

Kultura & tradicija Promocija Edukacija Opština Čajetina, Čajetina