Obeležena Dečija nedelja u Zračku

8 Oktobar 2018  /  Izvor: www.zlatiborskikrug.org.rs

U Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini, Dečija nedelja je obeležena nizom aktivnosti.

Na Međunarodni dan starih osoba, 1. oktobra, Dnevni boravak su posetili predstavnici čajetinskog Udruženja penzionera, a korisnici „Zračka“ su za njih pripremili kratki program i posluženje, pa su uz pesmu i igru proveli lepo prepodne. Zlatiborski krug, koji je pružalac ove usluge socijalne zaštite, podstiče razvijanje međugeneracijske saradnje kroz sve oblike druženja i pomoći.

Tokom nedelje, korisnici „Zračka“ su ugostili decu iz Produženog boravka i u opremljenoj kuhinji, za goste su spremali kokice i pokazali šta su naučili tokom realizacije kulinarskih radionica.

U saradnji sa čajetinskom bibliotekom, organizovana je i poseta korisnika Dnevnog boravka biblioteci, gde su ih  primile zamenica direktora, Ljiljana Rakić i Marina Delić, zadužena za digitalizaciju. Za korisnike je organizovano interaktivno čitanje knjiga Ana u kući i Ana i lepo ponašanje.

Poslednjeg radnog dana Dečije nedelje „Zračak“ su posetile Zorica Milosavljević, predsednica UG Zlatiborski krug i Vesna Belčević, članica UO, koje su sa zaposlenima i korisnicima pravile fotografije za učešće u internet kampanji „ZAGRLJAJ – za odrastanje bez nasilja“.

Tema ovogodišnje Dečije nedelje je bila odrastanje bez nasilja. Zlatiborski krug, kroz svoje programe za decu i mlade redovno promoviše toleranciju, kulturu mira i nenasilja, poštovanje različitosti i podršku zdravom dečijem razvoju.

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Čajetina