Obeležavanje Petrovdana u Sirogojnu

11 Jul 2019  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs
Datum:

Tradicionalno u Sirogojnu 12. jula prigodnim programom obeležava se Petrovdan, crkveni i narodni praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.

Program će početi Arhijerejskom liturgijom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u 8 časova. Zatim sledi rekonstrukcija petrovdanskih običaja u Muzeju Staro selo, gde će se praviti venci od petrovskog cveća.

Popodne program počinje u 17.45 defileom maturanata i učesnika programa od biblioteke do Crkve. Kulturno umetnički program počinje u 18 časova ispred Crkve Svetih apostola Petra i Pavla.
Večernji program počinje u 20 časova koncertom Elizabete Beti, dobitnice priznanja najbolja estradna umetnica dijaspore.

Glavni događaj večeri je solistički koncert Snežane Đurišić počinje u 21 sat. Snežana Đurišić je prošle i ove godine dobila pregršt nagrada od kojih su najznačajnije Bečki Oskar popularnosti - najkvalitetnija ženska interpretacija (2018), Estradno-muzička nagrada za životno delo od strane Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije (2018), Dama godine - za rad, stvaralaštvo i izuzetan doprinos (2019) i Povelja za životno delo Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (2019).

Obeležavanje Petrovdana organizuje MZ Sirogojno uz pomoć i podršku opštine Čajetina, TO Zlatibor, SC Čajetina, Muzeja Staro selo, Zlatiborskog eko agrara,Turističko udruženje Sirogojno.
 

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Sirogojno