Obaveštenje o mogućnostima kreditiranja podizanja novih zasada jagodičastog voća

25 Septembar 2015  /  Izvor: Zlatiborski Eko Agrar doo

1

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede "Zlatiborski Eko Agrar“ DOO, Čajetina obaveštava nosioce registrovanih poljoprivrednih gazdinstava o mogućnostima kreditiranja podizanja novih zasada jagodičastog voća na teritoriji Opštine Čajetina.

Preduzeća Sirogojno Kompani iz Sirogojna i Floriva doo iz Ivanjice i Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO iz Čajetine pozivaju poljoprivredne proizvođače sa teritorije Opštine Čajetina da kroz zasnivanje kooperantskog odnosa podignu zasade jagodičastog voća i iskoriste priliku beskamatnog kreditiranja 50% ulaganja.

Uz podršku Regionalne agencije „VEEDA“, Opštine Čajetina i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju „SDC“, Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO, Čajetina je sklopilo ugovore sa preduzećima Sirogojno Kompani iz Sirogojna i Floriva DOO iz Ivanjice.

Svi nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Opštine Čajetina mogu se obratiti u Sirogojno Kompani (031/825-015) i Floriva DOO (032/640-000) radi zasnivanja kooperantskog odnosa. Zasnivanjem kooperantskog odnosa zainteresovanim nosiocima poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Opštine Čajetina se obezbeđuje sadni i repro materijal za podizanje zasada kao i garantovanje otkupa.

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO, Čajetina će kreditirati 50% iznosa svakog računa za podizanje novog zasada u kooperantskom odnosu sa Sirogojno Kompani i Floriva DOO, gde poljoprivredni proizvođači koji uđu u koperantski odnos iznos kredita vraćaju bez kamate i u rodu po pristizanju zasada na rod.

Privreda & usluge Obaveštenja Opština Čajetina