Novak Đoković otvorio treću "Drugarijadu" na Zlatiboru

23 Septembar 2015  /  Izvor: Opština Čajetina

Na Zlatiboru je u utorak 22. septembra počela treća "Drugarijada“ u organizaciji Novak Đoković Fondacije. Reč je o petodnevnom druženju mališana iz Mačkata, Gornje Šljivovice, Krive Reke, Gornjeg Dubca - Kotraže, Vladimiraca, sela Skupljen, Paune i Beloševca.

Na zvaničnom otvaranju ove humane akcije, decu su svojim prisustvom obradovali najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga. Novak je poželeo mališanima dobro druženje na „Drugarijadi“ uz želju da ostvare nova prijateljstva.
 
Tom prilikom, poručio je deci da je važno da nauče sve da dele, da nisu tu da se takmiče, već da se druže i uživaju, jer je cilj „Drugarijade“ da se deca zabave i nauče korisne stvari. Jelena Đoković u svom obraćanju, mališane je pozvala  da se zagrle objasnivši im da je ljubav među drugovima veoma važna, a potom su Đokovići sa mališanima zajedno otpevali pesmu „U svetu postoji jedno carstvo- u njemu caruje drugarstvo“.

Tim stručnih ljudi prati boravak dece, pa su tako osmišljene zabavne i edukativne aktivnosti. “Sa razlogom smo na Zlatiboru, kako bismo se vratili u prirodu i prirodi. Ponosni smo što imamo priliku da upoznamo nove i sjajne drugare, kakvi su naši gosti“, istakla je direktorka Fondacije.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, tom prilikom poklonio je maketu gondole našem teniseru i pozvao ga da zajedno sa decom iz Fondacije bude prvi koji će se provozati panoramskom žičarom naredne godine.

Mališani na Zlatiboru borave od 22. do 27. septembra, u dečjem odmaralištu Miroslava Pecarskog „Sunčani breg“ . Treća "Drugarijada“, koja okuplja 85-oro učenika uzrasta od 7 do 11 godina, ove godine, organizovana je uz pomoć Fondacije princeze Šarlin od Monaka, opštine Čajetina, Aleksandra MN, Lavirinta, Nutribulleta, Eucerina...

Kultura & tradicija Akcija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor