Nova gostovanja KUD-a Zlatibor i prijem novih članova

28 Septembar 2016  /  Izvor: Mirjana Ranković Luković, www.zlatiborpress.rs

1

U godini u kojoj obeležava 20-togodišnjicu postojanja i rada, KUD Zlatibor je ispunilo nastupima u zemlji i inostranstvu. Ovo leto bilo je posebno uzavrelo za njih jer se skoro ni jedna manifestacija ili događaj nije obeležio bez njihove pesme i igre. U nastupajućem periodu očekuje ih gostovanje u Švedskoj, ali i prijem novih članova.

Turneje u Makedoniji i Belorusiji bile su uspešne za KUD Zlatibor. Ništa manje se i ne očekuje od ovog folklornog ansambla iz Čajetine koje je vrednim radom, pod rukovodstvom Vladana Milekića, uspelo da osvoji veliki broj nagrada na takmičenjima i zasluži mnogobrojne pozive za gostovanja u zemlji i inostranstvu. U svojoj sredini i dalje su najtraženiji, a u narednom periodu očekuje ih još jedan izazov.

„Sada nam predstoji završna turneja, kruna ovogodišnjeg jubileja. Od 25. oktobra osam dana ćemo provesti u Geteborgu u Švedskoj“, najavljuje Vladan Milekić, umetnički rukovodilac KUD-a. „Tamo ćemo biti gosti srpskog KUD-a „Sinđelić“ i imaćemo dva zajednička koncerta. naravno, kao što znamo da budemo dobri gosti, bićemo dobri i domaćini jer ćemo iduće godine pokušati da se revanširamo tom gostoprimstvu.“

Kao i svake jeseni, sa početkom nove školske godine, KUD Zlatibor kreće sa obnavljanjem ansambla. Nešto zbog brojnih obaveza na studijama, odlaskom u druge gradove, ženidbom i udajom, ovo folklorno društvo ostane bez jednog broja članova, ali se uvek zanovi i brojka od oko 200 folkloraca je otprilike konstanta. I ova jeseni će se KUD podmladiti.

„Svu decu koja žele da nauče da igraju, koja žele da se socijalizuju, da putuju, pozivam da 4. oktobra od 18.30h dođu u salu OŠ „Dimitrije Tucović“ gde će se vršiti prijem novih članova.“

Milekić je rekao da su za prijavljivanja dece mlađeg uzrasta obično zaslužni roditelji, jer deca sama još ne shvataju svoj talenat i sposobnosti, pa je ovo ujedno poziv i njima da za decu učine nešto lepo, što će uzerltirati obostranim zadovoljstvom na duge staze.

Do kraja godine ovo kulturno-umetničko društvo očekuju nastupi vezani za dešavanja u čajetinskoj opštini, gde će, kao i uvek, šarenolikošću koreografije i nošnji ulepšati atmosferu i razigrati srca zlatiborskih gostiju.

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina