Nova 2017. godina Zlatibor - Haris Džinović, Riblja Čorba, Željko Joksimović

18 Novembar 2016  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Na konferenciji za novinare, koja je održana 18. novembra u prostorijama Turističke organizacije „Zlatibor“ bilo je reči o predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni na Zlatiboru. Medijima su se obratili zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović i rukovodilac Ski centra Tornik Branko Blagojević.

Đurić je ovom prilikom rekao da Opština i Turistička organizacija „Zlatibor“ i ovoga puta za novogodišnje praznike organizuju kvalitetan program, sa ciljem povećanja broja gostiju i podizanja kvaliteta usluge.

„Za sve one koji budu želeli da Novu godinu dočekaju na otvorenom, 31. decembra nastupa Haris Džinović. U ponoć duvački orkestar Marka Gligorijevića, uz veličanstveni vatromet, kuvano vino i rakiju. Obećavamo da će provod biti izuzetno dobar. 1. januara uveče nastupa grupa „Riblja Čorba“, a 2. januara uveče nastupa Željko Joksimović, dodaje Đurić.

Pored koncerata koji će biti održani na Kraljevom trgu, direktor TO „Zlatibor“ Vladimir Živanović najavio je niz drugih manifestacija i sadržaja. Po prvi put ove godine biće organizovan festival „Šankanje“ koji će se održati u periodu od 15. do 18. decembra.

„Šankanje je koncipiran tako da se u trodnevnom druženju na Zlatiboru organizuje niz aktivnosti i manifestacija. Centralni događaj biće koncerti koji će biti održani u Sportskoj hali „Wai Tai“ na Zlatiboru. Otvaranje festivala je predviđeno za 15. decembar na Kraljevom trgu , dok će 16. sa početkom u 22 časa u u Sportskoj hali „Wai Tai“ nastupiti Nataša Bekvalac. Pored Nataše Bekvalac biće još niz atraktivnih izvođača i koncerata. Ceo festival pratiće celodnevna druženja na Kraljevom trgu, ali i izleti do obližnjih lokaliteta i atrakcija Zlatibora“.

Gosti Zlatibora koji će tokom novogodišnjih praznika boraviti na Zlatiboru imaće priliku da posete i Ski centar Tornik, koji je za ljubitelje skijanja pripremio određene popuste.

„Sezona se otvara od 22. do 24. decembra manifestacijom Ski opening. U tom periodu biće popust na ski karte 70%. Takođe, imamo manifestacije tokom zimske sezone pod nazivom „Top ski vikendi“. Njihovi termini su od 12. do 15. januara, od 26. do 29. januara, od 23. do 26. februara, od 9. do 12. marta i od 30. marta do 2. aprila. Tokom ovih promo vikenda Skijališta Srbije odobravaju popust 20% na trodnevne i četvorodnevne ski karte“, kaže rukovodilac Ski centra Tornik Branko Blagojević.

Svima koji odluče da ove zime posete Zlatibor „otvorena su vrata“ mnogih hotela, odmarališta, restorana i apartmanskih konačišta, koji su pripremili zanimljive sadržaje. Cene smeštaja prilagođene su svačijem džepu. Primera radi, cene aranžmana, bazirane na polupansionu kreću se od 12 000 dinara u hotelima nižih kategorija do 48 000 dinara u hotelima najviših kategorija. Apartmani se mogu iznajmiti po ceni od 40 evra pa naviše.


Kultura & tradicija Koncert Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor