Nemačko venčanje na zlatiborski način

23 April 2014  /  Izvor: RTS

1

Zlatibor je već godinama nosilac turizma u Srbiji i polako postaje srpski Las Vegas. Trenutno na ovoj planini boravi četrdesetak nemačkih gostiju - svatova, na neuobičajenom venčanju.

U trenutku dok se Srbija bori sa poplavama, nemački državljani Julija Katarina i Mišel odlučili su da se venčaju na Zlatiboru.

„Još u avgustu smo odlučili da se venčamo na Zlatiboru. Ovde smo dočekali i Novu godinu kada smo se dogovorili“, kaže mladoženja Mišel Rajnganc.

„Želeli smo specijalno venčanje i da organizujemo zajednički dolazak svih prijatelja iz Nemačke ovde“, objašnjava mlada Julija Katarina Rajnganc.

I mladin otac se pre dve godine venčao na Zlatiboru, koji se dopao posebno njenim prijateljicama. „One su me pitale da li i one isto tako mogu da se venčaju, pošto su verene. Rekao sam im da ćemo im mi sa zadovoljstvom pomoći oko organizacije svadbene ceremonije“, navodi mladin otac Enver Ališić.

Venčanje u holivudskom stilu, ali na zlatiborski način, uz poljupce mladenaca i roditeljske suze.

„Bili smo skeptični kako će sve to izgledati, ali smo oduševljeni prijemom i dočekom u Srbiji, još po sletanju u Beograd“, ističe mladoženjin otac Frank Rajnganc.

Prvi put na Zlatiboru venčala su se dva strana državljana, ali ova planina postaje sve više srpski Las Vegas.

„Dolaze nam parovi iz Slovenije i drugih država i jako im se sviđa priroda. Venčavaju se u hotelu i na drugim mestima“, kaže matičar Opštine Čajetina Milanka Kutlešić.

Osim mladenaca i gostiju, domaće je bilo sve ostalo od venčanice, preko fotografa, snimatelja, muzike, a posebno specijaliteta po kojima je Zlatibor dobro poznat.

Zanimljivosti Opština Čajetina, Zlatibor