Nastavljena saradnja turističkih poslenika sa Zlatibora i iz Republike Srpske

27 Maj 2013  /  Izvor: Info centar TO Zlatibor

U prostorijama Turističke agencije Unis//Tours Banja Luka u petak 24. maja 2013. godine održana je pres-konferencija Turističke organizacije Zlatibor i prezentacija planine Zlatibor.

Prisutnim se prvo kratko obratio direktor agencije Unis//Tours Banja Luka Zoran Preradović, poželivši dobrodošlicu svim medijima, uglednim gostima, a posebno prijateljima sa Zlatibora. Zatim se prisutnim obratio direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović koji je naročito istakao obostrane simpatije između Zlatibora i turista iz Republike Srpske naglasivši da ovaj skup ne predstavlja samo prezentaciju turističke ponude planine Zlatibor već otvoren poziv svim zainteresovanim privrednim i turističkim subjektima za saradnju. On je istakao da Turistička organizacija Zlatibor stavlja na raspolaganje svoje resurse i pozvao sve zainteresovane da se jave za saradnju.

Za sveobuhvatnu prezentaciju potencijala planine Zlatibor pobrinula se Jelica Tošić, stručni saradnik Turističke organizacije Zlatibor i licencirani turistički vodič. Ona je sve prisutne kroz multimedijalnu prezentaciju upoznala sa prirodnim lepotama planine Zlatibor, bogatom istorijom zlatiborskog kraja i 120 godina dugom turističkom tradicijom. Iz ove vrlo dobre prezentacije saznali smo da je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji sa oko 250 000 turista godišnje koji ostvare preko 1 milion noćenja, da je ovo planina koja je podjednako aktivna i leti i zimi i da je zbog svojih klimatskih karakteristika i ukrštanja vazdušnih struja jako pogodna za zdravstveni turizam. Kako smo saznali, ni noćnog života i sadržaja za mlade ne manjaka na Zlatiboru, a tu su i već tradicionalne manifestacije: Doček Nove Godine na Kraljevom trgu, Sabor trubača, Pršutijada… Do kraja prezentacije uverili smo se u kvalitet hotela i turističke ponude Zlatibora.

Nakon multimedijalne prezentacije prisutnim se obratio Ostoja Kovačević, direktor Odmarališta Dunav i zamenik predsednika Skupštine opštine Čajetina. On je u znak dobrih odnosa između Srbije i Republike Srpske, u znak poštovanja prema turistima iz našeg kraja, pored postojećih popusta koje Odmaralište Dunav nudi svim turistima, objavio dodatni specijalni popust od 10% za sve turiste iz Republike Srpske u Odmaralištu Dunav na Zlatiboru. Ostoja Kovačević je takođe objavio da preko nagradne igre koju organizuje Unis//Tours za sve svoje putnike u 2013. godini Odmaralište Dunav poklanja tri polupansiona za dvoje.

Nakon oficijelnog dela svi prisutni su na prigodnom koktelu imali priliku probati čuvene zlatiborske specijalitete: zlatiborski pršut i sir.

Pored predstavnika brojnih medija, direktora škola, predstavnika turističkih agencija iz Banjaluke, ovom događaju prisustvovali su predstavnici Privredne komore Republike Srpske, predstavnici Uprave Grada Banjaluka Radenko Kremenović iz odjeljenja za privredu i Radenko Đurica iz odeljenja za društvene delatnosti, direktor Turističke organizacije Republike Srpske prof. Nada Jovanović, a specijalni gost bio je Konzul Republike Srbije u Banjaluci Aca Jovanović.

T.A.Unis/Tours

Turizam Promocija