Najavljena letnja sezona u turističkoj regiji zapadne Srbije

13 Jun 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Povodom najave letnje turističke sezone u zapadnoj Srbiji, u četvrtak 12. juna održana je konferencija za novinare u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu.

Novinarima su se obratili predstavnici turističkih organizacija iz Užica, Bajine Bašte, Zlatibora, Ivanjice, Arilja, Požege, Kosjerića, Zlatara i Prijepolja. Oni su najavili novine u turističkoj ponudi, najznačajnije manifestacije, a sve sa ciljem da se javnost upozna da elementarne nepogode koje su pogodile i naš kraj neće uticati na sezonu i da su turistički centri Zlatibor, Tara, Mokra Gora, Zlatar, Golija i drugi spremni da dočekaju turiste.

Direktor TO Zlatibor Arsen Đurić prisutnima je rekao da su turistički poslenici na Zlatiboru spremni za početak letnje sezone, istakavši da se uprkos ekonomskoj krizi, na planini godinama unazad investira i gradi, potpuno je renoviran hotel „Palisad,“ uskoro se očekuje otvaranje novog hotela „Iris,“ a do kraja godine se očekuje da će i hotel „Tornik“ sa pet zvezdica početi sa radom.

On je prisutne podsetio da su na Zlatiboru nedavno boravili kamperi iz Holandije i da će kamp upotpuniti turistički sadržaj ovog planinskog centra. Najavio je početak IX Seoskog višeboja u Jablanici, čiji će centralni događaj biti u nedelju 15. juna, zatim prvi Muzički kulturni festival „Hills up” koji se održava od 24. do 26. jula na Tić polju, na kome će učestvovati najpoznatija imena domaće rok i i elektronske muzike. 

Pored ova dva događaja, Đurić je rekao da goste očekuje bogat program tokom leta na Kraljevom trgu, na Zlatiboru i okolini.

Turizam Promocija Opština Beograd