Nacionalno prvenstvo u odbojci na pesku prvi put na Zlatiboru

10 Jul 2014  /  Izvor: Opština Čajetina, Odbojkaški savez Srbije, Komisija za odbojku na pesku, TO Zlatibor
Datum: -

1

Opština Čajetina u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije, ove godine po prvi put, organizator je Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku koji će se održati od 11. do 13. jula na Zlatiboru, na terenu u neposrednoj blizini hotela Olimp. Prijave igrača vrše se na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Kako je opština Čajetina ove godine po prvi put organizator jednog ovako velikog sportskog događaja, Odbojkaški savez Srbije najavljuje neke od aktivnosti koje su uključene u organizaciju svakog od 12 turnira ove godine.

•    11. jula od 12 časova odigraće se kvalifikacioni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji gde će se veliki broj parova boriti za mesto u glavnom turniru
•    12. jula od 8 časova odigraće se veliki broj zanimljivih mečeva glavnog turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji
•    13. jula od 10 časova počeće nadmetanje u polufinalnim mečevima u obe konkurencije dok su popodnevni časovi planirani za odigravanje mečeva za treće mesto i finala.

Očekuje se učešće najkvalitetnijih i najbolje plasiranih parova u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebno je značajno istaći  da će ovom turniru prisustvovati svi članovi reprezentacije Srbije u odbojci na pesku.

Ove godine po prvi put je u okviru projekta Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku potpisan Protokol o saradnji između Odbojkaškog saveza Srbije i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića, Novog Pazara, Novog Sada i Beograda. Cilj potpisivanja ovog protokola je rad sa najmlađima na najvišem stručnom nivou kroz uključivanje studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u projekat Školice odbojke koju vodi naš proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić. Primarni cilj  ovog projekta jeste dugoročan i detaljan rad sa najmlađima pod stručnom kontrolom studenata i trenera.

Školice odbojke će se održati na terenima za odbojku na pesku kod jezera u sledećim terminima:
•    u petak 11.07. u 17 časova
•    u subotu 12.07. u 10 časova i 17 časova
•    u nedelju 13.07. u 14 časova

Kids Liga u okviru koje će se oni malo stariji takmičiti u dve kategorije: od 9 do 11 godina i od 12 do 14 godina biće održana u petak 11.07. u 09 časova.

Takmičenje u okviru svakog od turnira Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku organizuje se i u muškoj i u ženskoj konkurenciji i očekuje se prisustvo oko 50 parova iz cele zemlje.
Organizaciju turnira, pored opštine Čajetina, pomogli su: Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno sportski centar Čajetina, KJP „Zlatibor“, JKP „Vodovod“, kao i medijski sponzori RTV Lav, Luna radio, Glas zapadne Srbije.

Svi igrači, bivši igrači, treneri i sportski radnici su dobrodošli na ovu manifestaciju, a sve u cilju promovisanja odbojke kao sporta i opštine Čajetina.

Povodom ovog događaja održaće se konferencija za medije u prostorijama Turističke organizacije Zlatibor 11.07.2014. sa početkom u 19 časova.
Konferenciji će prisustvovati predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, Vladimir Grbić koji je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije za razvoj svetske odbojke u FIVB kao i lokalna ekipa.

Sport & rekreacija Takmičenje Odbojka Opština Čajetina, Zlatibor