Na Zlatiboru drugi put održan turnir Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

21 Jul 2015  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Četvrti ovogodišnji turnir Prvenstva Srbije u odbojci na pesku (VIP Beach Masters) održan je na Zlatiboru prethodnog vikenda. Prema utiscima takmičara, ali i posetilaca, napravljen je veliki iskorak u odnosu na prethodnu godinu, kako po pitanju organizacije, tako i po broju ekipa koje su učestvovale.

U ženskoj konkurenciji, najuspešnije su bile Milena Matić i Marija Milošević, koje su u finalu sa 2-0 (22-20, 21-16) savladale Ivanu Isailović i Svetlanu Simić, dok je treće mesto pripalo Nini Škarić i Aleksandri Aleksić. Ovo je treća titula za ovu kombinaciju ove sezone, a Matićeva je tako i drugu godinu uzastopno uspela da trijumfuje na Zlatiboru, ovog puta sa drugom partnerkom.

- Drago mi je što sam ponovo trijumfovala ovde, možete me očekivati i naredne godine, da pokušam da dođem i do treće titule. Ovde je jako prijatan ambijent, tereni su sve bolji, a i organizacija je na nivou, stvarno su se trudili oko nas – izjavila je Matićeva, dok njena partnerka dodaje: – Treniramo vredno i to daje rezultate. Posebno mi je drago što sam pomogla Mileni da dođe do 11. titule, tako da je sada najtrofejnija takmičarka u Srbiji.

Kod muškaraca, nastavljena je dominacija Stefana Baste i Lazara Kolarića, koji su osvojili i četvrti ovosezonski turnir. U finalu su sa 2-0 (21-14, 21-13) pobedili Marka Galeševa i Raška Jovanovića, dok je treće mesto pripalo Ivanu Loziću i Đorđu Klašnjiću.

- Iako deluje da je nama bilo lakše nego drugima, nije bilo tako. Bilo je predivno, ali veoma sparno. Videlo se po takmičarima da je ovaj turnir drugačiji od ostalih, zbog nadmorske visine i uslova, igrači su često bili prinuđeni da traže pauze, ali to nas očekuje i na drugim takmičenjima, ako ne u zemlji, onda sigurno u inostranstvu – izjavili su Basta i Kolarić.

Ovaj turnir, kao i čitavo prvenstvo, ne bi bili ono što jesu bez glavnog zabavljača, Petra Sovilja, voditelja i animatora.

- Ja se trudim da od Kanjiže od Novog Pazara zbližim ne samo igrače, već i ljude oko terena. Oni su veoma bitni. Svuda se nađe neka mala grupica ljudi koja prepozna ovo što ja radim, a oni su mi potrebni, to je ta povratna informacija. Došli smo na divno mesto, pobegli smo od vrućina… I ovde je bilo toplo ovih dana, ali bilo je fenomenalno. U Novi Sad nosim pozitivnu energiju sa Zlatibora – kaže Sovilj.

Glavni promoter takmičenja, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Vladimir Grbić, nije krio zadovoljstvo prikazanim na ovogodišnjem izdanju turnira. Njegovu školu odbojke ove godine posetilo je oko 360 mališana, više nego prethodne.

- Veoma je lepo kada su oba terena popunjena, kada radite sa 60 klinaca svaki trening, kada ima dece koja su napredovala u odnosu na prethodnu godinu… Deca iz „Čigotica“ programa takođe mogu da dođu…. Vidite da se nešto dešava… Ono na čemu treba da radimo je popularizacija, vizija. Sa decom, mi imamo bazu, imamo budućnost, koje ne treba da se bojimo. Samo treba da se posvetimo deci na pravi način. Na ovim terenima može da se i igra i odbojka na pesku na evropskom nivou, a u ovom divnom ambijentu postoji i potencijal za još dva terena – izjavio je Grbić.

Ove godine, Zlatibor je okupio 52 ekipe, samo jednu manje od rekorda nedavno postavljenog u Kraljevu, među kojima je bilo i učesnika iz inostranstva. - Uspeli smo da se bolje organizujemo, uradili smo sve potrebne drenaže, prema crtežima koje smo dobili iz Odbojkaškog saveza Srbije. Napravili smo dobru osnovu, ostaje nam da za narednu godinu uredimo prostor oko terena, da bude zelenila, kako bi kompletan prostor od centra Zlatibora do magistrale bio u sportskom duhu – kaže predsednik Skupštine opštine Čajetina, Miloje Rajović.

Pobednicima u obe konkurencije, STC „Wai Tai“ uručio je posebnu nagradu – vikend za dve osobe na Zlatiboru. Prvenstvo Srbije nastaviće se narednog vikenda, kada je na programu turnir u kolevci srpske odbojke na pesku, u Novom Sadu.

Sport & rekreacija Promocija Odbojka Opština Čajetina, Zlatibor