Na stazi Hungaroring u Mađarskoj Mikica Vesnić je vozio bez premca i osvojio titulu pobednika

27 April 2015  /  Izvor: Infoera

1

I u drugoj trci Šampionata Centralno evropske zone (CEZ) održanoj na stazi Hungaroring u Mađarskoj Mikica Vesnić je vozio bez premca i osvojio titulu pobednika. Tačnije, Mikica je u dva dana osvojio sve što se moglo osvojiti, dve pol- pozicije i dve pobede u šampionatu centralne Evrope, češkom ESET CUP-u, kao i šampionatima Slovačke i Slovenije.

Poslednji dan trkačkog vikenda u Mađarskoj bio je najnaporniji za predstavnike EKO Racing Teama Vesnić a postignuti uspeh utoliko slađi. Po programu organizatora rano ujutro vožene su kvalifikacije, a par sati kasnije i druga trka.

Preko sekund i po viška u odnosu na drugoplasiranog Kastratovića na treningu nagoveštavalo je laganu trku. Nakon letećeg starta Vesnić je odmah napravio veliku razliku i povećavao je iz kruga u krug sve do incidenta i izlaska na stazu vozila bezbednosti koje je vozače predvodilo sve do dva kruga pred kraj. Vesniću ovo „usporenje“ nije napravilo problem i ponovo ubedljivo trijumfuje dok se Pešović zaustavio pokraj staze u poslednjem krugu trke zbog kvara na elektrici svog BMW-a.

- Izuzetan uspeh za EKO Racing Team. Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana, malo mi je krivo zbog peha koji je danas zadesio Rudija ali ovo su trke i tehnički sport u kome na dosta činilaca ne možemo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije ali mi je takođe krivo što su izostali brzi takmičari Lotus tima iz Češke koji su ipak najavili povratak već na drugoj trci u Austriji kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova.“ - izjavio je Vesnić nakon proglašenja pobednika i novog intoniranja srpske himne na mađarskoj stazi Hungaroring.

Sport & rekreacija Promocija