Muzički festival humanitarnog karaktera Next Festival

2 Maj 2014  /  Izvor: Regionalni webportal Užice
Datum: -

1

Next festival
Gradski Kulturni Centar (bivši Dom JNA) / Trg Svetog Save 11 / Užice
Početak: Petak 2. Maj 2014.
Subota 3. Maj 2014.

Lollobrigida
Zemlja Gruva
ZAA
Del Arno Band
Hadži Prodane Duše
Dejan Milićević
Lea Dobričić
Gramophonedzie
Witchy
Ivan Radojević i Luka vuković

Drugi muzički festival humanitarnog karaktera Next Festival ove godine biće održan 2. i 3. maja u gradskom kulturnom centru Užice. Na festivalu će nastupiti poznati domaći bendovi i imena iz sveta elektronske muzike, a sav prihod od kupovine karata namenjen je za Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) „Anđeli“ iz Užica.

Tokom dva festivalska dana na Main Stage-u će nastupiti elektro punk sastav Lollobrigida, Del Arno bend, jedan od trenutno najproduktivnijih reggae/jazz/punk/ska domaćih bendova ZAA, kao i beogradska grupa Zemlja Gruva.

Ljubitelji elektronskog zvuka imaće priliku da slušaju nastupe poznatog srpskog di-džeja i producenta Dejana Milićevića, a publici će se predstaviti i prošlogodišnja pobednica Burn Residency takmičenja Lea Dobričić, kao i Gramophonedzie. Domaća podrška biće kraljevački di-džej Nikola PAUNović, Witchy kao i užički dvojac Luka Vuković i Ivan Radojević.

Prihod od karata ide u humanitarne svrhe

Next Festival ima humanitarni karakter, pa je osim zabave i bogaćenja muzičke scene na zapadu Srbije cilj organizatora podrška onima kojima je najpotrebnija. Prema rečima organizatora sav prihod od kupovine karata namenjen je Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) „Anđeli“, koje već dugi niz godina opstaje u veoma teškim uslovima.

Cena karte za ovogodišnji Next Fest je 300 dinara, a svi posetioci je mogu kupiti na ulazu u festival 2. i 3. maja u Užicu.

Da podsetimo, užički festival je prošle godine posetilo više od 2.000 ljudi iz cele Srbije. Tom prilikom je obezbeđen prihod od 196.000 dinara koji je doniran „Fondu B-92“ i akciji „Bitka za bebe“. Nabavljen je najsavremeniji i jedinstven u svetu CTG aparat „Biostos“ koji može da prati otkucaje srca i dve bebe, kao i blizanačku trudnoću, u majčinom stomaku.

U 2013. god. Next festival je postigao veliki uspeh. Festival je održan u gradskom kulturnom centu 4. i 5. maja za vreme prvomajskih praznika. Oko 2000 posetilaca su zabavljali neki od najboljih grupa iz Srbije: Eyesburn, Deca Loših Muzičara, Mašta Bašta, Sinestezija, Hadži Prodane Duše, Nikad spremni, kao i domaći DJevi: Marko Milosavljević, MDKSL, Aleksandar Ivković, Battric&Mivu, Klaus&Miloš Jovanović, Subotić, Luka Vuković & Ivan Radojević, Ivan Pečeničić i drugi.

Festival Provod i zabava Opština Užice, Užice