Muzičar Aleksandar Bogdanović - Boja snova

18 Oktobar 2014

1

-Pesmom "Boja snova" koja se nedavno zavrtela na internetu i radio stanicama publici se predstavio Aleksandar Bogdanović mladi kantautor iz Čajetine. Bogdanović je autor kompletne muzike dok je aranžmane i produkciju radio čuveni Dušan Duda Bezuha.

-Ovo je prva pesma koju ste objavili, kakve su reakcije publike i kada možemo očekivati neki novi materijal?

-Reakcija su uglavnom jako pozitivne, pesma i jeste potencijalni hit. Naravno, da bi pesma to i postala potrebno je da se uklopi više faktora, ali sam zadovoljan prijemom koji ima kod slušalaca. Nova pesma bi vrlo brzo mogla da se pojavi na internetu i radiju, a u planu je snimanje jednog studio sešna na kome bih pored svojih svirao i obrade nekih meni bitnih pesama. Ceo sešn će biti odsviran i snimljen uživo jer smatram da je to najiskreniji način komunikacije sa publikom.

-Meni lično je jako zanimljiv vaš životni, muzički put. Krenuli ste sa klasičnom gitarom, danas svirate rok, pored toga pevate u horu koji uglavnom izvodi duhovnu muziku. To je dosta različitih uticaja na jednom mestu.

-Pre svega, kvalitetna muzika je dobra bez obzira kom žanru pripada. Od osme godine sviram klasičnu gitaru, kasnije sam otkrio rokenrol pa sam sa društvom iz Čajetine napravio bend Orion. Svirali smo po lokalnim kafićima, a veliki značaj za nas je imao nastup na kome smo svirali kao predgrupa Ribljoj Čorbi. Fantastično je iskustvo kada nekoliko klinaca nastupa na istoj bini sa jednim od najvećih domaćih bendova. Tačno je da su na mene uticali različiti muzičari, najviše Edi Veder iz Pearl Jam, zatim Kris Kornel, a od eks-Ju pevača Davorin Popović, Dado Topić i Zdravko Čolić. Negde u kombinaciji svega toga pokušavam da nađem sopstveni muzički izraz, da muzici dam lični pečat i originalnost.

-Trenutno živite u Novom Sadu gde imate svirke po klubovima i kafićima. Možemo li očekivati neki nastup u zavičaju?

-U Novom Sadu imam dosta živih nastupa, pored toga pevam u Univerzitetskom horu Iuventas pa će nastup na Zlatiboru morati malo da sačeka. Imao sam jedan solistički koncert na Kraljevom trgu, a trenutno je u planu nešto slično u Užicu. Naravno, Zlatibor je moja kuća, uvek ću joj se rado vraćati i svirati svojim prijateljima i zemljacima.

-Sa Banetom Vesovićem, kolegom iz benda Orion, ste snimili projekat Silverhend. Da li to Čajetinci preuzimaju rok scenu u Srbiji?

-Čajetina je prosto mala pa je teško tako nešto očekivati, ali je odlična vest da se i Bane aktivno bavi muzikom. Projekat Silverhend je profesionalno vrhunski urađen i bilo je pravo zadovoljstvo učestvovati na njemu. Bane i ja smo stari prijatelji, saborci i uvek ću koristiti priliku da snimam ili nastupam zajedno sa njim.

Bojan Savić za portal Zlatibor - Čudna i čarobna moć

Aleksandar Bogdanović - Boja snova

Silverhand Project - Pearl Jam - Sirens

Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina