Miloš Belčević - momak sa Zlatibora koji zna da izmeri sreću! Podrška za #HappiGoGo aplikaciju

5 April 2015

Happi: jedinstvena aplikacija koja vam priča neverovatnu priču na osnovu vaših poruka i statusa - happi aplikacija iz Srbije za merenje sreće

Svi se dopisujemo tvitujemo i delimo toliko toga – ali zamislite kako bi bilo sjajno kada bismo znali šta to naše sopstvene poruke i statusi imaju da nam poruče!
Tako sam sa kolegom Aleksandrom Zdravkovićem došao na ideju, i počeli smo zajedno da radimo na jedinstvenoj aplikaciji...
Svakodnevno, razmenjujemo informacije – u autobusu, čekajući nekoga, dok sedimo u vozu, pre spavanja, dok se opuštamo… čak i na poslu, u školi ili za ručkom. Svakog minuta, oko 350 000 tvitova je podeljeno, a prosečna osoba pošalje i vise stotina poruka mesečno. happi je jedinstveni način na otkrijemo skrivenu priču koju naše poruke i statusi imaju da nam poruče.

happi broji emotikone i emodžije koje smo poslali ili primili putem različitih aplikacija za poruke, kao i emodžije i emotikone koje smo podelili u svojim statusima na Fejsbuku ili tvitovima. happi nam omogućava da saznamo kako smo se osećali u različitim periodima, ko je najčešće umeo da nas nasmeje, sa kime smo najviše :* razmenili i još mnogo toga! Analiza može da se podesi tako da lako i na zanimljiv način dobijemo najrelevantnije informacije, i sve to propraćeno dobrim ilustracijama i intuitivnim interfejsom.

happi nije “samo” aplikacija – to je zajednicaSan iza happi nisu samo brojevi – u pitanju je podsticanje pozitivnih promena, prijateljske interakcije i širenje radosti u vremenima kada nam je to definitivno potrebno. Radi se o besplatnoj Android aplikaciji za koju želimo da svima bude dostupna, a sigurnost i zaštita privatnosti korisnika nam je prioritet.

Da bi ovaj san postao realnost, potrebna su sredstva – molimo vas da posetite happi projekat na Indiegogo za više informacija – verujemo da ovo možemo zajedno da ostvarimo! :)

P.S. Spremili smo mnogo zanimljivih iznenađenja i poklona za sve koji podrže kampanju!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

happi – ključne činjenice i funkcije  

Happy app androidNa koji način je happi „prva na svetu“?
-  happi je prva aplikacija koja broji emodžije i emotikone koje ste razmenili putem različitih servisa za instant poruke (IM) ili podelili na društvenim mrežama

Koje IM-aplikacije i društvene mreže će biti pokrivene?
- Zbog tehničkih razloga,  happi će analizirati poruke iz Facebook Messenger aplikacije, sve SMS poruke i direktne poruke razmenjene putem Twittera.

Da li je happi iOS ili Android?
-  happi će biti Android oplikacija zbog tehnilkih razloga (npr. Analiza SMS poruka nije moguća na iOS uređajima), ali ukoliko bi to budžet dozvolio, biće lansirana i iOS verzija koja će se fokusirati na Facebook poruke i statuse.

Koje emocije će biti pokrivene?
- U prvoj verziji želimo da pokrijemo ljubav, sreću i tugu, odnosno odgovarajuće emodžije i emotikone. Emotikoni poput :), :)), :D ili :-) će biti računati kao srećni emotikoni.

Da li će se aplikacija fokusirati samo na emotikone i emodžije?
-  happi će se fokusirati samo na emotikone i emodžije, osim u Facebook statusima gde će se računati i „feeling“ deo, npr. kada korisnici koriste Feeling sad, happy, in love i sl. završetke)

happi neće samo pratiti emocije, već nas činiti i srećnijima, kako?
-  happi će da prikazuje notifikacije sa pozitivnim sadržajem – izreke i lepe poruke. Takođe će nas podsećati na različite, lične jubileje, male ili velike, poput toga da smo upravo razmenili stoti :) sa Milanom, ili da smo pre tačno 100 dana ste razmenili prvi emotikon sa Emilijom. Na ovaj način, bićemo u mogućnosti da se više radujemo zbog svojih prijateljstava i veza. Takođe, manje ćemo propuštati sve male ili velike povode za radost, kojih inače nismo svesni.

Da li će biti moguće da se notifikacije isključe?
- Da. Bilo za određenu vrstu emotikona i emodžija, za određenu osobu, ili sve notifikacije.

Postoje li problemi u vezi sa privatnošću?
- Ne, zbog toga što se poruke ne čuvaju niti dele, a  happi  analizira samo ono što je već u našem inboxu, poslatim porukama ili statusima. I povrh svega toga, fokusira se samo na emodžije i emotikone. Na osnovu njihovog broja, happi nam prikazuje rezultate i daje zanimljiv fidbek.  

Autori: Miloš Belčević & Aleksandar Zdravković

happi Indiegogo #happigogo

Turizam Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor