"Mi možemo sve" kamp za decu lečenu od raka

4 Jul 2013
Datum: -

1

"Mi možemo sve" Prvi kamp za decu lečenu od raka bez roditeljske pratnje od 12. do 21. jula u Semegnjevu na Zlatiboru.

Udruženje ČIKA BOCA organizuje PRVI SAMOSTALNI LETNJI KAMP ZA DECU LEČENU OD RAKA IZ CELE SRBIJE - "MI MOŽEMO SVE!" u seosko turističkom domaćinstvu Milovana Gordića "Kod Komša" u Semegnjevu na Zlatiboru od 12-21. jula 2013. pod pokroviteljstvom Biljane i Janka Tipsarevića, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za omladinu i sport RS.

Polazak 12. jula 2013, u 9:30h, autobusom sa platoa ispred glavne Železničke stanice u Beogradu.

Pre dve godine, nije postojala mogućnost rehabilitacionog lečenja za decu lečenu od raka. Istrajnim lobiranjem udruženja postignuto je da danas imaju zakonsko pravo na 15-odnevni boravak u banji ili nekom lečilištu kao i svi drugi pacijenti, ali u pratnji roditelja i samo jednom po završetku medicinskog tretmana. To nije dovoljno...

U Srbiji još ne postoji ovakav kamp i ova ideja je pionirski poduhvat u ovoj oblasti!

Na kampu "MI MOŽEMO SVE!“ učestvuje četrdesetoro dece uzrasta od 7 do 18 godina. Kamp je po uzoru na čuvene specijalizovane kampove koje je pokrenuo Pol Njumen za decu sa retkim bolestima i invaliditetom "Hole In The Wall Camp". Kampovi su efikasni modeli za smanjenje straha i anksioznosti kod dece sa malignim bolestima kroz aktivnosti i avanture koje smo osmislili specijalno za njih i uz pomoć naših donatora i darodavaca pripremili za svaki dan. Ovaj model kampa služi da se:
- Deca i mladi uče nezavisnosti i socijalnim veštinama!
- Kroz osnaživanje dece pomaže porodicama u izazovima koje nosi borba sa dečjim rakom!
- Rak ne doživaljava kao ograničenje koje sprečava decu da budu deca!

O deci u kampu će brinuti neprekidno 17 volontera različitih profila, a obezbedili smo i pedijatra, medicinsku onkološku sestru, psihijatra  i psihologa.

Darodavci: Turistička organizacija opštine Užice, AD Železnice Srbije, Opština Čajetina, SP Lasta, Drvengrad Mokra Gora, Arena NO1, Smučarski Klub Zlatibor, Radionica Krug, Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nestlé Adriatic Foods d.o.o, Opština Stari grad, Novosadski humanitarni centar, Nova Communications, Delfin d.o.o, Apoteka Beograd, Štraus, Nutricia, GMT Company d.o.o, Skijališta Srbije, Fakultet Dramskih umetnosti u Beogradu, Vajat d.o.o, Računarska agencija DeForMe, Grupa 484 i mnogi drugi pojedinci... srodna udruženja "Uvek sa decom" i "Zvončica" koji su pružili podršku u aktivnostima kroz zajedničke akcije.

Za vreme kampa će biti snimljen dokumentarni film, a biće održana specijalna emisija Radio Mladica (Internet radio mladih lečenih od raka http://www.radio-mladice.rs/).

Korisne informacije:
Informacija o kampu
Lična karta udruženja Čika Boca
Prednosti kampa

Privreda & usluge Obaveštenja Opština Čajetina, Semegnjevo