Međunarodni seminar svetske muzike na festivalu "Svet muzike"

2 Avgust 2013
Datum: -

1

Udruženje "Tutti Srbija" organizovaće Muzičku radionicu pod nazivom "World music as a tool in removing borders" u etno-selu Sirogojno, od 10. do 15. avgusta.

Proizvod ove radionice biće prikazan na završnom koncertu "Svetske muzike" u okviru festivala "Svet muzike" koji organizuje muzej Sirogojno.

Zahvaljujući učešću udruženja "Tutti Srbija", festival "Svet muzike” ove godine ima međunarodni karakter. Muzički instruktori angažovani na radionici su: Aleksandra Bjeloš, Vasil Hadžimanov i Jovan Pavlović.

Učesnici su mladi i talentovani muzičari, predstavnici lokalnih zajednica, škola i drugih ustanova kulture, koji dolaze iz Srbije, drugih balkanskih zemalja i Norveške sa ciljem da aktivno učestvuju u radionicama koje ih, pored sviranja, uče diskusiji, toleranciji i poštovanju drugih naroda i kultura. Tokom ovog procesa, učesnici radionica direktno doprinose realizaciji projekta, predstavljajući rezultate javnosti kroz završne koncerte.

Otvoreni javni koncert održaće se u etno-selu Sirogojno 14. avgusta 2013. u 13 časova. Partner u organizaciji Muzičke radionice je muzej „Staro selo” Sirogojno.

Koncerti za decu uzrasta od 6 do 10 godina biće održani na Zlatiboru, na Kraljevom trgu, 14. avgusta u 19 časova. Partneri u organizaciji koncerata za decu su Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

Projekat je finansijski podržan od strane ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Više informacije možete pronaći na:
www.norveska.org.rs
www.worldmusic.org.rs

Kultura & tradicija Seminar Opština Čajetina, Sirogojno