Međunarodni festival voćnih rakija "Žestival" Užice

17 Avgust 2017  /  Izvor: Grad Užice, Žestival
Datum: -

1

Užički festival voćnih rakija Žestival 2017 koji od ove godine ima međunarodni karakter biće održan 18. i 19. avgusta.

18. avgust - Boemsko veče - 21.00 čas - Gradski trg Užice
19. avgust - Koncert grupe „Legende“ - 21.00 čas - Gradski trg

Privredno turistička manifestacija, takmičarskog i prodajnog karaktera koja za cilj ima očuvanje tradicije, promociju i plasman autentičnih proizvoda našeg kraja okupiće proizvođače voćnih rakija sa područja Zlatiborskog okruga, Ivanjice, a prvi put u Užicu će izlagati i proizvođači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i  Hrvatske. Proizvođači voćnih rakija biće ocenjivani u dve kategorije - preduzeća i preduzetnici i individualna gazdinstva. Pored njih svoje proizvode predstaviće proizvođači suvomesnatih proizvoda, meda, organskih proizvoda i “komplet“ lepinje.

Posetiocima će se predstaviti i proizvođači prateće opreme (kazani, drvene, prohromske, staklene i keramičke posude, kao i opreme za pčelarstvo).

Planirana je i izložba poljoprivredne mehanizacije.

Proizvode će ocenjivati stručni žiri u kome su najveći stručnjaci u ovoj oblasti sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu  i Instituta za voćarstvo iz Čačka.

U okviru kuluturno-umetničkog dela programa biće održano „Boemsko veče“ i koncert grupe „Legende“.

Organizator trećeg žestivala je Grad Užice u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Poslovnim klubom zapadne Srbije, Regionalnom agencijom Zlatibor, Poljoprivredno savetodavnom i stručnom službom Užice i Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija.

Organizaciju Međunarodnog festivala voćnih rakija “Žestival“ Užice 2017 je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).
 

Privreda & usluge Festival Opština Užice, Užice
Preuzmi: Program Žestivala (2.33 MB)