Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor 2017.

Uporedi smeštaj

Datum: 

Četvrtak, 29 Jun, 2017 do Nedelja, 2 Jul, 2017

Međunarodni Festival sportskog filma je jedan od značajnih međunarodnih festivala i jedini takav na Balkanu, koji promoviše sport i zdrav način života, ali i Zlatibor kao destinaciju pogodnu za razvoj sportskog i rekreativnog turizma.

Festival je svake godine domaćin eminentnim gostima iz oblasti filma i sporta. Festival ima takmičarski karakter jer se dodeljuju nagrade najboljim filmskim ostvarenjima, a svake godine se dodeli i nagrada za životno delo. Osnivači Festivala su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Preduzeće za proizvodnju filmova "Maja Film" i Udruženje "Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor" kao izvršni organizator.

Na konferenciji za štampu održanoj 21. juna, direktor festivala, gospodin Mihailo Todorović, ukratko je prezentovao plan i program ovogodišnjeg festivala i izdvojio da će u okviru programa kao posebna aktuelnost i atrakcija biti premijerno prikazan film o životu i delu fudbalske sportske legende Dragana Džajića, kome će biti uručena i nagrada za životno delo, kao i posthumno Mirzi Delibašiću.

Umetnički direktor Festivala, gospodin Jovan Marković, akcenat u svom obraćanju posvetio je prezentovanju umetničkih dometa filmova koji će biti prezentovani i obećao da će posetioci biti zadovoljni izborom i ocenom stručnog žirija.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: