Medicinski glasnik - 20 godina - Čigota Zlatibor

9 Mart 2015

1

Tokom proteklog vikenda u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i metabolizma ČIGOTA ZLATIBOR obeležen je jubilej - 20 godina Medicinskog glasnika.

Kako urednik Prof. dr Božo Trbojević, navodi - "Medicinski glasnik je stručni i naučni časopis namenjen širem krugu korisnika, prvenstveno lekara različitih specijalnosti, ali i korisnicima iz oblasti koje su granične ili kompatibilne sa medicinom. Tokom više od dve decenije izlaženja postepeno je profilisan do prepoznatljivog izvora izuzetno korisnih, pouzdanih, aktuelnih i proverenih informacija iz medicinske struke, originalnih naučnih radova i doprinosa, savremenih redovno obnovljenih vodiča za praksu, aktuelnih informacija iz medicinskih i paramedicinskih asocijacija ali i zanimljivih osvrta na istoriju medicine, lečenja i zaslužnih ličnosti u ovoj delatnosti ljudskog uma i veštine".

Radove su tokom niza godina objavljivali kako domaći, tako i brojni inostrani stručnjaci, te redakcija glasnika poziva lekare, farmaceute, biohemičare, biologe i druge saradni iz medicinskih i srodnih struka da se uključe slanjem svojih radova prema uputstvima saradnicima.

Časopis Medicinski glasnik u elektronskom obliku sadrži radove od 2000. godine. Radovi su u .pdf formatu ali je obezbeđena i napredna pretraga radova po ključnim rečima, nazivu rada, autoru... Časopis se prevodi na engleski, i putem Interneta dostupan je i mnogobrojnim stručnjacima u svetu. Do časopisa se može doći i preko sajta Ministarstva nauke i preko Srpskog citatnog indeksa www.scindeks.nb.rs Narodne biblioteke Srbije.

Čestitamo uredničkoj redakciji i Čigota ustanovi na istrajnom stručnom radu

Promocija Opština Čajetina, Zlatibor