Malina turs - letujte u zapadnoj Srbiji

22 Jun 2017  /  Izvor: Užička nedelja

1

Sezona godišnjih odmora samo što nije počela, a većina Užičana se, i ove godine, sprema na letovanje u malinjaku. Po rečima turističkih eksperata, ova destinacija nudi izuzetno sadržajan odmor pa njena popularnost ne treba da čudi.

- Malinjak je praktično idealno mesto za porodičan odmor. To je čarobna, neodoljiva destinacija koja posetiocima nudi vrhunski ugođaj i avanturu, priča Marijana Petrović iz agencije Malina Turs. – Naši sugrađani prate svetske trendove i sve više prepoznaju prednosti i kvalitet aktivnog odmora, kaže ona i dodaje da se ove sezone u malinjaku traži mesto više.

Veliki broj Užičana će svoje odmor provesti u sopstvenom malinjaku posađenom samo za ovu namenu. Drugi pak, računaju da će pronaći mesto kod komšija, prijatelja ili nekoga od rodbine.

- Malinjak sam zasadio pre desetak godina i od tada tradicionalno porodično letujemo u njemu. Već se radujem ranom ustajanju, kako ne bih nešto propustio, vrelom letnjem suncu i njegovim romantičnim zalascima, koje u čoveku bude najdublje i najtananije emocije, dok se sa voljenom osobom vraća iz malinjaka. Pojedini kritičari kažu da uslovi nisu baš najbolji, ali ja im tvrdim da čovek nigde ne dobije lepšu, preplanulu boju i tako kreativno provede vreme sa svojim najbližim, poručuje Užičanin Janko Mitrović.

Bojan Savić
 

Kultura & tradicija Zanimljivosti Provod i zabava