Literarni konkurs povodom 25. dečjeg festivala "Deca među narcisima"

24 Mart 2017  /  Izvor: Nada Dželebdžić, www.zlatiborpress.rs

1

Dečiji festival „Deca među narcisima“ već 25 godina promoviše najbolja ostvarenja u raznim oblastima stvaralaštva, a ujedno okuplja i zbližava decu iz raznih krajeva Srbije. Za četvrt veka koliko se održava, kroz festival je prošlo više hiljada osnovaca, a u proseku, godišnje više od 200 njih učestvuje na literarnom konkursu.

Sportski centar Čajetina" i ove godine, po 25. put, organizuje tradicionalnu manifestaciju „Deca među narcisima“. Dovoljno govori sam broj godina koliko ovaj festival dugo traje, kao i o njegovom značaju i uspešnosti, a njegov cilj je podsticaj umetničkog stvaralaštva kod dece. I ove godine raspisan je literarni konkurs za učenike osnovnih škola iz cele Srbije, a teme ove godine je izabrao  kum ovogodišnje manifestacije, Nedeljko Popadić, pesnik iz Beograda, osnivač i glavni i odgovorni urednik književnog časopisa „Vitez“, kaže Gorica Stanić, organizator tradicionalnih manifestacija Sportskog centra Čajetina.

Teme ovogodišnjeg konkursa su:
1. "Naše ćoše" (mesto i prostor za igranje)
2. "Leptir i cvet" (bajka)
3. "Dugo ću pamtiti"
4. "Moj komšija"
5. "Rado se sećam"
6. "Pismo"
7. "Dragi lik"
8. "Moja omiljena životinja" (opis).

Radovi se šalju najdalje do 8. maja, na adresu „Sportski centar Čajetina“, ulica Aleksandra Karađorđevića broj 3, 31310 Čajetina, ili putem mail adrese domomladine8@gmail.com.

Raspisan je i likovni konkurs, za decu predškolskog uzrasta. Festival traje pet dana, a biće upriličeni razni programi za decu - pozorišne predstave, izložbe radova, književne večeri i koncerti primereni uzarstu dece. Organizator, Sportski centar Čajetina, i ove godine će obezbediti vredne nagrade za pobednike literarnog i likovnog festivala.

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina