Likovna radionica u "Zračku"

29 Septembar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

UG „Zlatiborski krug“ je od ove godine pružalac usluga Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“. U radu sa decom, pored stručnih lica, često pomažu i mladi volonteri Socijalnog servisa.

Ovih dana se za decu iz „Zračka“ organizuju likovne radionice. Njih drži Marija Milinković, studentkinja istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu. Ono što je bitno reći, kaže Jagoda Jeremić, koordinatorka „Zlatiborskog kruga“, jeste to da svaki novi kontakt sa novim licima, pozitivno utiče na komunikaciju i socijalizaciju korisnika Dnevnog boravka. Stoga se oni trude da im to i omoguće kroz razne radionice, kao što je kulinarska u kojoj pomažu učenici Ugostiteljsko turističke škole, likovna koja je u toku, a planirana je i muzička radionica koju će držati profesor klavira.
Kroz likovnu radionicu, koja se odvija jednom nedeljno, deca razvijaju svoja opažanje, a uz zabavu uče da se iskazuju na različite načine.

"Likovne radionice se baziraju na razvoju njihove kreativnosti, kao i međusobnoj saradnji, pošto svi zajedno učestvujemo u tim radionicama. Učenje se odvija kroz igru i zabavu,“ kaže Marija Milinković.

Nedavno su korisnici „Zračka“ dobili poklon od češkog udruženja u vidu materijala za crtanje, pisanje i slikanje. Radovi koji su nastajali tokom septembra, biće izloženi u biblioteci „Ljubiša R. Đenić“ u danima obeležavanja Dečje nedelje.

Kultura & tradicija Radionica Edukacija Opština Čajetina, Čajetina